Factorul de protecție solară. Cât timp te protejează o cremă cu SPF 30 sau SPF 50

SPF este esențial pentru a vă proteja pielea de razele UV în viața de zi cu zi. Cu cât este mai mare acest SPF, cu atât mai mult va dura protecția. 

Numărul SPF îți indică cât timp îți poate lua să te arzi la soare după ce îl aplici, față de a nu purta deloc. De exemplu: dacă petreci 10 minute în lumina soarelui fără să te arzi, o loțiune cu SPF10 va înmulți acest „timp de autoprotecție” cu 10 pentru a fi egal cu 100 de minute.

Cantitatea de raze UV filtrate depinde de nivelul de SPF pe care îl aplici: 

SPF15 blochează 93% din razele UVB
SPF30 blochează 96,7% din razele UVB
SPF50 blochează 98% din razele UVB
SPF100 blochează 99% din razele UVB

Razele UVB nu pot fi niciodată filtrate în totalitate, motiv pentru care este important să reaplicați protecția SPF cel puțin la fiecare 2 ore.

AR TREBUI SĂ ALEGI SPF 50 SAU 30? CARE ESTE DIFERENȚA?

SPF 50 oferă o protecție de aproximativ 98% împotriva razelor UVB, față de aproximativ 96,7% oferită de SPF 30. Nivelurile de protecție peste SPF 50 oferă doar o acoperire suplimentară marginală și niciun nivel de protecție SPF nu poate oferi o protecție de 100%. În majoritatea situațiilor, SPF 30 reprezintă o protecție adecvată, cu condiția să fie aplicat corect – SPF 50 rămâne opțiunea mai sigură pentru a preveni daunele provocate de soare.

SPF50 ar trebui să te protejeze de 50 de ori mai mult decât ar putea pielea ta să se protejeze singură în mod natural. Cu toate acestea, nu uita: cu cât SPF-ul este mai mic și cu cât trece mai mult timp de la aplicare, cu atât mai puține raze UVB vor fi filtrate, așa că o reaplicare la fiecare două ore este recomandată. 

CE SPF FOLOSIM PENTRU FAȚĂ?

Fața este una dintre cele mai expuse părți ale corpului, prin urmare, aplicarea zilnică a SPF este recomandată pentru a o menține protejată. 

SPF 50 îți va oferi cea mai bună protecție, însă și nivelurile mai mici sunt potrivite, atâta timp cât sunt aplicate corect și dacă le menții pe tot parcursul zilei. 

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentPlantele care îți răcoresc casa. Trebuie să le ai pe timpul verii!
Articolul următorPremierul Marcel Ciolacu și-a numit echipa de consilieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.