Cum se echivalează notele la BAC 2023 pentru probele orale. Mediile necesare pentru ”utilizator experimentat”

În acest an, din cauza grevei profesorilor, absolvenții de liceu nu vor mai susține probele orale la Bacalaureat.

Așa cum s-a întâmplat și în pandemie, aceste probe vor fi echivalate în funcție de mediile obținute de fiecare elev pe parcursul anilor de liceu.

Astfel, potrivit unui ordin al Ministerului Educației, citat de Știrile Pro TV, pentru competențele lingvistice în limba română, elevii care au obținut medii între 5 și 6,99 în timpul liceului vor fi echivalați cu nivelul unui utilizator mediu.

Cei cu medii între 7 și 8,49 vor fi considerați utilizatori avansați, iar cei cu medii între 8,50 și 10 vor fi considerați utilizatori experimentați.

Pentru competențele într-o limbă străină, echivalarea se va face astfel: elevii cu medii între 5 și 5,99 vor primi nivelul A1, cei cu medii între 6 și 6,99 vor primi nivelul A2, cei cu medii între 7 și 8,49 vor primi nivelul B1, iar cei cu medii între 8,50 și 10 vor fi echivalați cu nivelul B2.

Pentru competențele digitale la disciplina „Tehnologia informației și a comunicațiilor”, echivalarea se va face în funcție de medii: elevii cu medii între 5 și 5,99 vor fi considerați utilizatori începători, cei cu medii între 6 și 6,99 vor fi considerați utilizatori medii, cei cu medii între 7 și 8,49 vor fi considerați utilizatori avansați, iar cei cu medii între 8,50 și 10 vor fi considerați utilizatori experimentați.

Documentul oficial poate fi consultat aici: metodologie_echivalare_recunoastere_probe_competente_bacalaureat_2023

Articolul precedentPercheziţii în şapte judeţe şi în Bucureşti, fiind vizate 10 persoane care au obţinut ilegal fonduri garantate de stat pentru IMM
Articolul următorPreţurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.