Speli fructele cu oțet? Iată de ce nu trebuie să faci asta

Chiar dacă uneori ne satisfacem anumite pofte culinare, specialiștii recomandă să echilibrezi dieta cu produsele proaspete. Nu toți oamenii consumă fructe și legume într-o cantitate suficientă, dar atunci când o fac, trebuie să se asigure că acestea sunt spălate așa cum trebuie. Specialiștii nu recomandă spălarea fructelor cu oțet.

Potrivit USDA, spălarea fructelor și a legumelor în apă simplă de la robinet timp de 15 secunde este suficientă.

E adevărat, proprietățile acide ale oțetului pot ajuta la uciderea bacteriilor. Și da, există bacterii pe produsele pe care le cumperi. Oțetul este sigur pentru consum, așa că de ce să nu-l folosești pentru a-ți igieniza produsele alimentare? Ideea predominantă este că elimină pesticidele, ceara protectoare și microbii și va păstra produsele proaspete pentru mai mult timp.

Spre deosebire de spălarea produselor cu săpun sau dezinfectanți, care pot lăsa reziduuri și pot provoca tulburări gastrointestinale dacă sunt consumate, spălarea fructelor cu oțet este absolut sigură. Potrivit profesorilor de horticultură de la Universitatea Auburn, Dr. Floyd Woods și Dr. Joe Kemble, o soluție din trei părți apă la o parte oțet este eficientă în eliminarea bacteriilor. Dar acest truc are și anumite riscuri.

Pentru început, spălarea produselor în chiuveta de bucătărie nu este cea mai bună modalitate de a le curăța, având în vedere câte bacterii sunt în chiuvetă. De obicei, acela este un mediu umed, acolo te speli pe mâini după ce atingi pui crud și multe altele.

De ce nu e indicat să speli fructele și legumele cu oțet

Dacă spălarea fructelor cu oțet este sigură și eficientă, de ce nu e indicat să o faci? Pentru că pur și simplu nu este necesar, iar știința poate susține asta.

Nicio metodă de spălare nu va elimina sau ucide microbii complet. Singura modalitate de a face acest lucru este prin gătire. Conform unui studiu realizat de Institutul de Cercetare Agricolă și de Mediu de la Universitatea de Stat din Tennessee, clătirea produselor în apă poate elimina 98% din bacterii și pesticide de suprafață, care sunt de obicei solubile în apă. În plus, cercetătorii au descoperit că reducerea contaminării suprafeței după înmuierea într-o soluție de oțet nu era semnificativ diferită de utilizarea apei plate.

Perioada de valabilitate depinde de tipul de produs, de modul în care a fost tratat după recoltare și de cât timp a fost păstrat înainte de a fi cumpărat.

Articolul precedentA încetat din viață actorul Michael Lerner
Articolul următorCâți copii s-au născut în luna Februarie în România. Numărul deceselor este aproape dublu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.