Mare atenție la carnea de miel! Poate deveni toxică în anumite condiții. Medicul Tudor Ciuhodaru spune tot

Carnea de animal tânăr crește riscul de pietre la nivelul rinichilor, transmite Organizația Mondială a Sănătății. 

Medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a explicat la Antena 3 CNN că problemele apar în momentul în care vorbim despre mielul mai mic de 10 kilograme sau sub 9 săptămâni. 

„Apropo de ce spune OMS-ul după pandemie, ce au spus și ce nu au spus. Credibilitatea lor este undeva pe la nivelul Mării moarte. Cel puțin până când nu se va schimba acea conducere tot politică fac și nu prea au legătură cu partea medicală”, a spus medicul ieșean Tudor Ciuhodaru.

„Să vorbim despre carnea de miel, ceea ce este adevărat, are valoare calorică ridicată și poate deveni, să zicem, toxică, dar doar în anumite condiții. Valoare calorică ridicată înseamnă cam 200-300 de kilocalorii la 100 de grame. (…). Fără discuție, și știți că, mai ales organele, mai ales ficatul, au un conținut important în fier, în zinc, în carnitină, cu rol important energetic. Iar acele cantități mici de calciu, de acid folic și de vitamina E sunt utile. 

Pe de altă parte, dacă vorbim despre componenta proteică importantă și faptul că există grăsimi saturate acolo, cu colesterol cam 80 de miligrame la 100 de grame, putem spune că ar stimula, ar avea rol aterogen. 

Dar vă dăm și o veste bună, nu numai alea de la OMS, unii consideră carnea de miel un afrodiziac natural”, a mai spus medicul Ciuhodaru. 

Potrivit lui, „problemele apar în momentul în care vorbim despre mielul mai mic de 10 kilograme sau sub 9 săptămâni”.  

„Este un conținut ridicat de colagen. Există acele oxipurine care fac digestia dificilă.  

Cei care au afecțiuni metabolice, adică au gută sau afecțiuni gastrointestinale, sau afecțiuni hepatorenale preexistente, pot apărea probleme. Toxicitatea de aici vine”, a explicat medicul, în direct la emisiunea „Descoperiţi cu Andreea Sava” 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentRomânii petrec un sfert de zi pe internet, arată un studiu. Psiholog: Trebuie creat un „polițist virtual” pentru combaterea infracționalității și protejarea minorilor
Articolul următorAtenție ce cumpărați de Paște! Horia Constantinescu, ANPC, despre cum păcălesc comercianții vigilența cumpărătorilor. Ce puteți face dacă ați fost înșelați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.