Fermierii români, apel disperat: Opriți importurile de lapte din Ucraina! Risc major de faliment

Fermierii lansează un apel disperat la autorități! Aceștia cer interzicerea de urgență a importurilor de lapte din Ucraina. Crescătorii de vaci spun că nu mai au loc pe piață și că vor primi de la procesatori prețuri care îi duc spre faliment. 

Fermierii români sunt disperaţi. Crescătorii de vaci de lapte fac un apel de urgență către autorități să interzică importurile de lapte din Ucraina și alte țări care fac oferte pe piaţa din România.

Fermierii au fost înștiințați că vor primi de la procesatori prețuri care îi duc spre faliment.

Şi sectorul avicol trece printr-o adevărată criză. Fermierii spun că sunt îngrijoraţi de pericolul gripei aviare, iar costurile de producţie sunt tot mai ridicate. Pe de altă parte, cumpărătorii resimt preţuri mai ridicate.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a explicat, în direct la o televiziune de știri, că această perioadă este una de refacere a contractelor între procesatori şi producători şi există o serie de negocieri.

„Este o perioadă de refacere a contractelor şi în această perioadă există o serie întreagă de negocieri între producătorii de lapte şi procesatori. Şi de aici, interpretările sunt diferite, cu interese diferite. Un contract vizează interese diferite pe un produs comun. Şi de aici o serie întreagă de discuţii care sunt în această fază firească când sunt dispute cât dăm pe lapte.

Ceea ce trebuie să înţelegem noi acum este că şi procesatorii, şi producătorii sunt într-o situaţie şi trebuie să fie şi unul, şi altul, într-un confort financiar. Procesatorul trebuie să se gândească că nu ia lapte conjunctural, adică nu ia azi şi mâine nu, şi trebuie să aibă siguranţa că acel producător este furnizor de lapte continuu şi cu cantităţile stabilite prin contract.

Eu am discutat cu reprezentanţii procesatorilor. Ei trebuie să se gândească şi la faptul că nu cu mult timp în urmă am intervenit cu soluţii de sprijin şi pentru ei aşa că lucrurile acestea de interpretare conjuncturală trebuie să ţină seama de ele”, a declarat Petre Daea.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAnunț crucial așteptat de sute de mii de români. Ce decide azi BNR în legătură cu dobânzile?
Articolul următorCel mai bun și sănătos înlocuitor pentru pâine. Prea puțini oameni știu de beneficiile consumului acestui aliment

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.