Propunere: un milliard de oameni să nu mai consume carne pentru a combate schimbările climatice

Președintele gigantului Siemens a făcut apel la un miliard de oameni să nu mai mănânce carne pentru a combate astfel schimbările climatice! Prezent la Forumul Economic Mondial din Elveția, Jim Hagemann a declarat că viitorul va aduce proteine fără carbon care sunt mai sănătoase și mai gustoase decât carnea. Totuși, activiștii din domeniul climatic au observat un detaliu important: elita globală care a participat la forum și a militat pentru combaterea poluării a ajuns acolo cu avioane private ultrapoluante. 

Președintele companiei Siemens cere omenirii să încerce să renunțe la consumul de carne! Jim Hagemann susține că în viitor lumea va avea acces la alte proteine care vor avea un gust mai bun decât cel al cărnii. El a dat exemplu companiile care încearcă să „imite” calitățile cărnii de pui și de vită.

„Eu nu mai mănânc carne! Matematica spune că trebuie să încetăm să mâncăm carne timp de 11 ani pentru a compensa un zbor către Thailanda. Da, dar dacă un miliard de oameni nu ar mai mânca carne, vă spun că asta va avea un impact major”, a afirmat Jim Hagemann, director Siemens.

 

Deși vorbesc despre reducerea emisiilor de substanțe nocive, politicienii și afaceriștii care au luat parte la forumul economic anual au ajuns acolo cu avioane private extrem de poluante. Un studiu realizat de un grup global pentru climă, care se opune combustibililor fosili, a semnalat acest lucru. În plus, o analiză care aparține Greenpeace arată că și în 2022, în timpul aceluiași summit, a existat o creștere semnificativă a zborurilor cu avioane private, multe dintre ele pe distanțe scurte, către aeroporturile din apropierea zonei în care are loc forumul.

„Europa se confruntă cu cele mai călduroase zile de ianuarie înregistrate vreodată, iar comunitățile din întreaga lume se luptă cu fenomene meteorologice extreme supraalimentate de criza climatică”, a declarat, Klara Maria Schenk, membru Greenpeace.

Pe lângă toate acestea, Uniunea Europeană continuă să autorizeze consumul mai multor insecte ca produse alimentare. În iulie 2021, a fost aprobat viermele galben uscat, iar ulterior a devenit aliment autorizat și lăcusta călătoare. La începutul lui 2022, o a treia insectă devenea sigură pentru consum: greierele de casă. Recent, larva gândacului de bălegar a completat lista. 

Articolul precedentCe trebuie să faci dacă ai fost mușcat de câine. Micile detalii care pot face diferența între viață și moarte
Articolul următor7 gustări sănătoase gata în mai puțin de 5 minute

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.