ȘEFUL NATO: TRIMITEREA DE TRUPE NORD-COREENE ÎN UCRAINA AR DUCE LA ESCALADAREA CONFLICTULUI

Rutte și Pentagonul au declarat săptămâna trecută că nu au găsit încă nicio dovadă a unei prezențe militare nord-coreene pe teritoriul Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat luni că trimiterea de trupe de către Coreea de Nord în Ucraina pentru a lupta în numele Rusiei ar duce la escaladarea conflictului.

Rutte a declarat că a avut o discuție cu președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol desre parteneriatul strâns al alianței cu Seulul, concentrându-se pe cooperarea industrială în domeniul apărării și pe securitatea interconectată a regiunilor Euro-Atlantică și Indo-Pacific.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat săptămâna trecută că Coreea de Nord se pregătește să trimită 10.000 de soldați pentru a sprijini efortul de război al Moscovei și că unii ofițeri nord-coreeni au fost deja desfășurați pe teritoriul ucrainean ocupat de Rusia.

Rutte și Pentagonul au declarat săptămâna trecută că nu au găsit încă nicio dovadă a unei prezențe militare nord-coreene pe teritoriul Ucrainei, potrivit Reuters.

Articolul precedentSABALENKA O DETRONEAZĂ PE SWIATEK ÎN CLASAMENTUL WTA
Articolul următorDIRECȚIILE JUDEȚENE PENTRU AGRICULTURĂ PRIMESC CERERI DE LA FERMIERII AFECTAȚI DE SECETĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.