REFERENDUM REPUBLICA MOLDOVA / TABĂRA PROEUROPEANĂ, ÎN UŞOR AVANTAJ LA REFERENDUMUL PRIVIND ADERAREA ŢĂRII LA UE

Tabăra proeuropeană se află în uşor avantaj la referendumul pentru modificarea Constituţiei desfăşurat duminică, în paralel cu scrutinul prezidenţial.

Preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a declarat, luni dimineaţă, într-un briefing de presă, că, după numărarea voturilor din 98,6% din cele 2.219 secţii de votare, a rezultat că 50,18% dintre cei 1.467.808 alegători care au votat la referendum au răspuns „Da” la întrebarea: „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Ceea ce înseamnă că 49,82% au dat un răspuns negativ.

„Reamintim că, pentru ca referendumul republican să fie declarat valabil, la el trebuie să participe cel puţin o treime din numărul de persoane înscrise în listele electorale. Legea se consideră adoptată dacă pentru aceasta a votat majoritatea cetăţenilor care au participat la referendum. Comisia va prezenta Curţii Constituţionale un raport despre cum s-au desfăşurat alegerile. (…) În termen de zece zile, Curtea Constituţională va confirma sau va infirma rezultatele plebiscitului”, a explicat preşedinta CEC.

AGERPRES

Articolul precedentTAROM PUNE ÎN VÂNZARE BILETE DE LA 23 EURO PENTRU ZBORURILE ÎNTR-UN SINGUR SENS, PE RUTELE INTERNE
Articolul următorFOTBAL: DINAMO – FCSB 0-2, ÎN DERBY-UL SUPERLIGII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.