SCĂDERE SEMNIFICATIVĂ A ȘOMAJULUI ÎN RÂNDUL TINERILOR ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI 2024

Ultimele date statistice arată o scădere semnificativă a șomajului în rândul tinerilor în prima jumătate a anului 2024.

Conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, media lunară a numărului de șomeri tineri înregistrați, cu vârste sub 25 de ani, a scăzut în primele șase luni la 21.839, față de o medie de 28.365 în perioada similară a anului trecut.

Este vorba despre o scădere a ponderii tinerilor șomeri în totalul șomerilor la 8,85%, comparativ cu 12,11% în primele șase luni ale anului 2023 – se arată într-un comunicat de presă al ministerului precizat.

De asemenea, s-a înregistrat o scădere și în rândul tinerilor șomeri sub 30 de ani. Media lunară a numărului de șomeri înregistrați din această categorie a fost de 36.449 în prima jumătate a acestui an, comparativ cu 44,913 în primele șase luni din 2023. Ponderea acestora în totalul șomerilor a scăzut de la 19,18% în prima jumătate a anului trecut la 14,74% în aceeași perioadă din 2024.

”Această evoluție pozitivă vine într-un context european în care rata șomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani a fost de 14,4% în iunie 2024, în scădere față de lunile anterioare. România se alătură astfel tendinței de îmbunătățire a pieței muncii pentru tineri, reflectând măsurile MMSS și ale Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu și eforturile continue de integrare a acestora în câmpul muncii.

Una dintre prioritățile mele ca ministru este aceea de a întări piața muncii și a păstra în țară tinerii care se pot dezvolta și pune aici în valoare competențele și să aibă cariere de succes”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale – se mai arată în comunicatul ministerului.

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentINSP: 282 DE CAZURI DE RUJEOLĂ ÎNREGISTRATE ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ
Articolul următorPREMIERUL MARCEL CIOLACU ANUNȚĂ MĂSURI PENTRU BOLNAVII DE CANCER ȘI PROGRAM DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.