EURO 2024. Spania merge în semifinale după ce a învins Germania. Golul victoriei, în ultimul minut de prelungiri

Spania a reușit să se califice în semifinalele EURO 2024, după o victorie dramatică împotriva gazdei turneului, Germania. Echipa spaniolă s-a impus cu scorul de 2-1, în prelungiri, grație unui gol marcat în minutul 119 al partidei.

Primul gol al meciului a fost înscris de Spania în minutul 51, când Dani Olmo a reușit să marcheze cu un șut din interiorul careului, central, după o pasă excelentă primită de la Yamal. Germania a reușit să egaleze în minutul 89, prin golul marcat de Wirtz din șase metri, lovind bara și intrând în poartă, după o recentrare a lui Kimminch.

În semifinale, Spania va întâlni câștigătoarea meciului dintre Portugalia și Franța. Echipa spaniolă a avut o serie impresionantă de victorii în cadrul EURO 2024: 3-0 cu Croația, 1-0 cu Italia, 1-0 cu Albania și 4-1 cu Georgia. Multe voci o consideră pe Spania principala favorită la câștigarea turneului final.

Pe de altă parte, Germania a impresionat în victoria sa din primul meci al turneului, când a învins Scoția cu 5-1. Cu toate acestea, echipa germană a avut rezultate mai puțin convingătoare în meciurile următoare: 2-0 cu Ungaria, 1-1 cu Elveția și 2-0 cu Danemarca.

Spania se poate lăuda cu 3 titluri europene în palmares, primul fiind obținut în 1964, iar celelalte două consecutive în 2008 și 2012, într-una dintre cele mai bune perioade din istoria echipei naționale spaniole. La ultimul campionat european, Spania a obținut medalia de bronz.

Echipa spaniolă a reușit să câștige ultimele 10 meciuri, având o medie de 3,1 goluri marcate pe meci. De asemenea, Spania se poate mândri cu o medie de 65,4% posesie în ultimele partide, iar Alvaro Morata este cel mai bun marcator în acest interval, cu 5 goluri, urmat de Ferran Torres cu 4 goluri.

Pe de altă parte, Germania se află la prima sa prezență în sferturile de finală la un turneu major din 2016 încoace. Aceasta va fi a 19-a prezență a Germaniei în sferturile de finală la turneele finale, Cupa Mondială (14) și EURO (5), fiind una dintre cele mai constante echipe europene la aceste competiții majore. La Euro 2020, Germania a fost eliminată în optimi de către Anglia.

Germania se poate lăuda cu 3 titluri continentale câștigate în 1972, 1980 și 1996, fiind una dintre echipele cu cele mai multe succese la nivel european.
Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentTransfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta
Articolul următorAndrew și Tristan Tate sunt liberi să părăsească România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.