WWF România: 14 zimbri au fost aduşi din Germania şi Suedia în Munții Țarcului

Inițiative face parte dintr-un proiect mai amplu de repopulare a speciei în țara noastră.

Un eveniment semnificativ pentru biodiversitatea României se află în desfășurare încă din luna martie 2024, prilej cu care 14 zimbri au fost aduși pe teritoriul țării din Germania și Suedia, în cadrul proiectului de sustenabilitate denumit „LIFE with Bison”, confinanțat de Uniunea Europeană.

300 de zimbri pe pământ românesc

Aproximativ 300 de zimbri se află în libertate pe teritoriul țării, dispersați în în Munţii Ţarcu, Parcul Vânători-Neamţ şi Munţii Făgăraş.

Exemplarele au fost translocate în România prin două transporturi, unul din Germania, cu 10 zimbri venind de la centrele Kiel, Sababurg, Wielburg şi Donaumoos şi unul din Suedia, cu 4 zimbri de la centrul Avesta.

Acțiunile de translocare, desfășurate de compania Hunland, specializată în transportul animalelor, au inclus opriri frecvente pentru a asigura bunăstarea animalelor.

Procesul a fost monitorizat cu succes de WWF România (Fondul Mondial pentru Natură) în colaborare cu Rewilding România, marcând primele transporturi din proiectul „LIFE with Bison”.

Astfel, populația de zimbri liberi din Munții Țarcu a depășit 190 de indivizi, fiind cea mai mare din România, la zece ani de la prima relocare.

Proiectul, un efort comun de conservare

Un pas măreț îndreptat către o abordare unificată și durabilă a managementului speciei, proiectul „LIFE with Bison” devoalează rolul esențial al eforturilor comune de conservare pentru viitorul zimbrului în România.

Rewilding România își dedică activitatea proceselor de conservare și refacere a faunei sălbatice și a habitatelor naturale din țară.

Organizația își propune, printr-o diversitate de inițiative și proiecte, să promoveze biodiversitatea, să sprijine comunitățile locale și să contribuie la un viitor de durată pentru patrimonul natural local.

WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) face parte din reţeaua WWF şi din reţeaua regională WWF-CEE și participă activ, de două decenii, pentru a opri degradarea naturii şi pentru a proteja biodiversitatea.

Regiunile cu prioritate de conservare ale organizaţiei se află în Maramureş, Transilvania, Carpaţii de Sud-Vesţ Munţii Apuseni, lunca şi Delta Dunării.

Articolul precedentBilanțul morților în urma atacului israelian asupra unei școli a crescut la 37
Articolul următorDescoperă emoția cu bijuteriile KARA Diamond: rafinament și eleganță la superlativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.