Poliţiştii rutieri din Alba au verificat peste 1.400 de autovehicule și au amendat peste 650 de şoferi ce au depășit regimul legal de viteză. 8 au rămas fără permis de conducere pentru că au condus cu viteze ce depăşeau cu peste 50 kilometri/oră viteza legală. Poliţia recomandă prudenţă în trafic.

În perioada 10 – 16 august 2020, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe principalele artere rutiere ale judeţului, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

În acţiune, poliţiştii de la rutieră au fost sprijiniţi de polițiștii de ordine publică atât din mediul urban cât şi din mediul rural.

În cadrul acţiunii, pentru depăşirea regimului legal de viteză, au fost verificate  1.402 de autovehicule și aplicate 925 de sancţiuni contravenţionale, din care 659 conducătorilor auto care nu au respectat limita legala de viteză.  8 dintre conducătorii auto sancţionaţi au depăşit viteza legală cu peste 50 de kilometri /oră, motiv pentru care, complementar sancţiunii aplicate a fost luată măsura suspendării permisului de conducere.

Valoarea sancțiunilor a fost de 238.250 de lei.

”Stimaţi conducători auto!

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România”, este mesajul transmis de polițiști.