Intervenție chirurgicală

8 persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe după ce au participat la o nuntă, la Căminul Cultural din comuna Șugag, acuzând probleme digestive.

O singură persoană a rămas internată. La eveniment au participat 300 de consumatori.

în data de 28 octombrie începând cu ora 3 – 3.30, s-au prezentat La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, opt persoane cu dureri abdominale, grețuri, vărsături, (forme ușoare).

În data de 27 spre 28 octombrie acestea au participat la o nuntă, care s-a desfășurat la Căminul Cultural din comuna Șugag.

Pentru consult de specialitate au fost îndrumați spre secția de boli infecțioase unde, în urma evaluării clinice, a fost internată o singură persoană.

Mâncare a fost preparată conform declarațiilor mirilor și ale administratorului căminului atât în gospodăria mirilor cât și în bucătăria Căminului Cultural.

Conform procedurilor, compartimentul de control a efectuat verificarea condițiilor igienico-sanitare și a recoltat probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie a efectuat ancheta epidemiologică.

Probele alimentare sunt în lucru. Formele de manifestare au fost ușoare și medii, iar evoluția favorabilă.