503 noi proiecte finanțate prin PNRR au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării finanțează 503 noi investiții, în 358 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Lista proiectelor finanțate, în valoare totală de 2.095.503.540,46 lei, a fost publicată pe site-ul www.mdlpa.ro. Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Ministrul a subliniat că, în următoarea perioadă, vor fi publicate și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 76 de noi proiecte, în valoare totală de 814.741.532,14 lei, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 427 de noi proiecte, în valoare totală de 1.280.762.008,32 lei, pentru proiecte care vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană.

Aceste 503 proiecte li se alătură celor 3.890 aprobate începând din luna octombrie și celor 209 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.602 proiecte aprobate până în prezent.

Lista este disponibilă la secțiunea Dezvoltare teritorială, subsecțiunea PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr

Articolul precedentA fost lansat apelul care sprijină inițiativele privind traducerea și promovarea operelor literare europene. Bugetul alocat, 5.000.000 de euro
Articolul următorAlertă ANAF. Nu deschideți mesaje primite pe mail și nu trimiteți bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.