5 alternative sănătoase ale cafelei

Cafeaua este băutura dimineții pentru mulți dintre noi, iar o viață fără ea pare de domeniul fantasticului. Există și persoane la polul opus, care nu consumă cafea niciodată, susținând că nu le place gustul.În anumite cazuri, o cantitate mare de cofeină consumată poate provoca agitație și nervozitate. 

De asemenea, cafeaua poate provoca tulburări digestive și dureri de cap. Vestea bună este că, dacă nu mai puteți consuma cafea din diferite motive, dar simțiți nevoia unui plus de energie, există alternative, conform healthline.com. 

Cicoare

La fel ca boabele de cafea, rădăcina de cicoare poate fi prăjită, măcinată și preparată într-o băutură fierbinte delicioasă. Are un gust foarte asemănător cu cafeaua, dar nu conține cofeină.Este, de asemenea, o sursă bogată de inulină. Această fibră solubilă poate ajuta la digestie și susține un intestin sănătos prin promovarea creșterii bacteriilor benefice – în special Bifidobacterii și Lactobacili.

Ceai matcha

Ceaiul Matcha este un tip de ceai verde ce reprezintă o sursă bogată de antioxidanți. Studiile sugerează că consumul regulat de ceai verde poate reduce riscul de hipertensiune arterială. Ceaiul verde a fost, de asemenea, asociat cu reducerea greutății și grăsimii corporale, precum și cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2. Matcha are de obicei mai multă cofeină decât ceaiul verde preparat obișnuit și uneori chiar mai multă decât cafeaua. 

Apă cu lămâie

Apa cu lămâie este o modalitate excelentă de a-ți începe ziua. Nu conține nici calorii, nici cofeină, dar oferă o porție sănătoasă de vitamina C. Ca antioxidant, vitamina C joacă un rol important în sistemul imunitar. De asemenea, este esențială pentru crearea de colagen, o proteină care oferă structura de bază pentru piele, tendoane și ligamente. 

Ceai Chai

Ceaiul Chai este un tip de ceai negru amestecat cu ierburi puternice și condimente. Deși conține mai puțină cofeină decât cafeaua, studiile sugerează că ceaiul negru poate îmbunătăți vigilența mentală. Are, de asemenea, proprietăți antioxidante puternice. Unele studii au asociat consumul moderat de ceai negru cu un risc mai scăzut de boli de inimă. 

Ceai roșu (Rooibos)

Rooibos sau ceaiul roșu este o băutură fără cofeină, originară din Africa de Sud. Are proprietăți antioxidante. Studiile arată că ar putea proteja împotriva bolilor de inimă și ar putea reduce riscul de cancer. 

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentEfectele secundare neașteptate ale strugurilor asupra sănătății. Iată ce ar trebui să știi
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.