5-6 Octombrie: Colocviile Romanului Românesc Contemporan

Colocviile Romanului Românesc Contemporan, ajunse la ediția a XI-a, vor avea loc în perioada 5-6 octombrie la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Având ca temă ,,Centenarul romanului românesc – cele mai bune romane românești apărute în cei 100 de ani de la fondarea Statului Național Român”, cea de-a XI-a ediție a Colocviilor Romanului Românesc Contemporan se va desfășura în perioada 5-6 octombrie 2018 și va aduce la Alba Iulia nume consacrate ale culturii scrise din România.

În anul sărbătoririi Marii Uniri era firesc ca Alba Iulia să găzduiască unul dintre cele mai importante proiecte din sfera culturii scrise – Colocviile Romanului Românesc Contemporan – și de asemenea era mai mult decât firesc ca Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba să se numere printre principalii organizatori.

Ne bucurăm că această ,,Mare Adunare” a celor mai importanți scriitori români are loc la Alba Iulia și că noi, oamenii din cetatea cărții, fie că ne numim scriitori sau bibliotecari, suntem parte a acestui important proiect” – a declarat Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Ampla sesiune de comunicări ce se va derula pe parcursul a doua zile va fi găzduită de aula mare a Universității ,,1 Decembrie 1918” și va fi moderată de criticul și istoricul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Proiectul Colocviile Romanului Românesc Contemporan este o sărbătoare a cărții și a scriitorilor iar în acest an evenimentul va fi moderat integral de una dintre cele mai importante personalități ale culturii române, criticul și istoricul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Desfășurat sub semnul Centenarului Marii Uniri, colocviile aduc la Alba Iulia în cele două zile de desfășurare, 20 de scriitori importanți ai literaturii române care vor susține o amplă sesiune de comunicări pe tema Centenarul Romanului Românesc – cele mai bune romane românești apărute în cei 100 de ani de la fondarea Statului Național Român.

Suntem onorați să-i avem la Alba Iulia, în cealaltă capitală a neamului românesc și am fi bucuroși să participe cât mai mult public interesat” – a declarat Cornel Nistea, președintele  Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Prima zi a colocviilor va debuta la ora 17:00 și vor conferenția scriitorii Adriana Lesenciuc, Gabriel Chifu, Horia Gârbea, Răzvan Voncu, Daniel Cristea-Enache, Mihai Zamfir, Cristian Pătrășconiu, Nicolae Prelipceanu, Dan Stanca și Aurel Maria Baros.

Cea de-a doua zi a colocviului va debuta la ora 10:00 și vor susține lucrări scriitorii Vasile Spiridon, Adrian Alui Gheorghe, Irina Petraș, Cornel Ungureanu, Gheorghe Schwartz, Ioan Lascu, Flavius Predescu, Aurel Pantea și Cornel Nistea.

Articolul precedentÎncă un autoturism furat din Marea Britanie, găsit de polițiști în Alba
Articolul următor6 octombrie: Eveniment duhovnicesc la Casa de Cultură a Sindicatelor

Comments are closed.