37 de locuințe branșate ilegal la rețeaua electrică

În perioada 19-22 octombrie 2020, echipe ale Departamentului de Investigații Energetice din cadrul SDEE Transilvania Sud, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, au efectuat acțiuni de verificare ale instalațiilor electrice în mai multe localități din județele Alba, Brașov, Mureș și Sibiu, în vederea prevenirii și combaterii sustragerilor de energie electrică.

Au fost efectuate 285 de controale la instalațiile electrice ale utilizatorilor și s-au identificat intervenții neautorizate asupra instalației de alimentare cu energie electrică la 37 dintre locurile de consum verificate. În încercarea de a sustrage energie electrică, aceste persoane se expun la riscuri majore cauzate de branşarea prin instalaţii improvizate. Acestea pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică și pot provoca electrocutări și incendii.

Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă” De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

Articolul precedentRomânia trece la ora de iarnă: ora 04.00 va deveni ora 03.00
Articolul următor4.761 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV-2 și 73 de decese!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.