Trei femei din judeţele Mureș şi Cluj, care au furat dintr-o locuinţă din Poiana Aiudului, suma de 1.250 de lei. Acestea au profitat de faptul că victima a lăsat cheia sub preş pe perioada cât la lipsit de acasă. Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud le-au prins.

La data de 24 februarie 2019, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au fost sesizaţi, prin 112, de către o femeie de 73 de ani, din Poiana Aiudului, cu privire la faptul că, pe perioada cât a fost plecată la biserică, din locuinţa sa a fost sustrasă suma de 1.250 de lei.

Poliţiştii au demarat activităţile de cercetare, iar la scurt timp, pe raza localităţii Livezile, au depistat 3 femei, de 20, 41 şi 55 de ani, prima din Târgu Mureş, iar celelalte două din comuna Recea Cristur, judeţul Cluj, asupra cărora a fost găsită suma de 1.250 lei, provenită din furt.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cele 3 femei ar fi profitat de faptul că victima şi-a lăsat cheia de la locuinţă sub un preş, ar fi pătruns în locuinţă şi ar fi sustras banii.

Prejudiciul a fost restituit păgubitei, iar faţă de cele 3 femei, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat precum şi pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţă, poliţia vă recomandă:

Verificaţi la plecarea de acasă dacă aţi luat toate măsurile de siguranţă a locuinţei – geamuri închise, uşi încuiate;

Nu lăsaţi cheia de la uşa de acces în locuinţă în locuri uşor accesibile (sub preş, în cutia de scrisori, ghivece cu flori) deoarece hoţii speculează asemenea obiceiuri.

Dacă observaţi că cineva dă târcoale casei sau încearcă să pătrundă în locuinţă, sunaţi imediat la Poliţie .

Dacă la uşa voastră se prezintă comercianţi ambulanţi, care vă oferă sau se arată interesaţi să cumpere diferite obiecte, sub nici o formă nu le permiteţi accesul în locuinţă!