Polițiștii din Aiud au amendat 19 pietoni care s-au angajat în traversare prin loc nepermis. Reamintim pietonilor că și ei au responsabilități pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță, iar o traversare riscantă îi poate costa viața.

 

La data de 18 martie 2021, polițiștii din Aiud au organizat, pe raza municipiului, o acțiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor în care sunt implicați pietonii.

 

În cele 8 ore de acțiune, polițiștii au depistat și sancționat 19 persoane care s-au angajat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis. De asemenea, polițiștii au depistat un conducător auto care s-a angajat în efectuarea unei depășiri neregulamentare. Acesta a fost sancționat contravențional, iar complementar amenzii, i-a fost suspendat permisul de conducere, pentru 30 de zile.

 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii recomandă pietonilor:   

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Sursa: Realitatea de Alba