124 de companii din regiunea Centru vor investi peste 650 milioane lei pentru extindere si retehnologizare

Contractarea proiectelor depuse spre finantare prin POR 2014-2020, pentru dezvoltarea IMM-urilor de la nivelul Regiunii Centru, se apropie de final. Un numar de 124 de contracte de finantare au fost semnate la sediul ADR Centru, pana in 6 septembrie 2018, pe Prioritatea de Investitii 2.2 a Programului Operational Regional 2014-2020 ce vizeaza finantarea proiectelor de dezvoltare ale mediului privat din cele 6 judete: Alba, Covasna, Brasov, Harghita, Mures, Sibiu.

La nivelul Regiunii Centru, s-au depus in perioada februarie – august 2017, pe aceasta prioritate de investitii, un numar de 225 de proiecte care solicitau fonduri pentru dezvoltare in valoare de cinci ori mai mult decat din bugetul alocat la nivel de regiune, in valoare de 343 milioane lei fonduri europene.

Cele 124 de proiecte finantate semnate pe aceasta prioritate au o valoare totala de 655.544.913 lei, din care valoarea solicitata de beneficiari ca si finantare nerambursabila, este de 363.338.248 lei. Prin fondurile alocate acestor proiecte se vor realiza lucrari de construire sau extindere a spatiilor de productie sau servicii, dar si dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

Un proiect depus spre finantare pe aceasta prioritate, putea solicita o finantare nerambursabila intre 200.000 si 1.000.000 euro. Un numar de 225 de proiecte s-au depus pe aceasta prioritate de investitii, solicitand spre finantare nerambursabila suma de 647,30 milioane lei. Dintre acestea, 16 proiecte au mai ramas in diverse etape de evaluare, urmand sa se stabileasca in perioada urmatoare cand vor semna contractele de finantare.

”Prin proiectele pe care le-am semnat si le vom mai semna pe aceasta prioritate de investitii ajungem la un grad de contractare de 122%. Solicitarea venita din partea mediului privat,  de a finanta si mai multe proiecte, este mare si am sustinut si noi la Autoritatea de Management, alocarea unui buget mare si contractarea mai multor proiecte pentru dezvoltarea firmelor. Sunt proiecte care genereaza noi locuri de munca, care sustin extinderea si diversificarea activitatii firmelor, fie ele microintreprinderi, firme mici sau mari, actiuni care, pe termen lung, sustin dezvoltarea economiei locale si regionale, imbunatatirea competitivitatii economice si venituri mai bune pentru cel putin 500 de familii”, a declarat domnul Simion Cretu director general ADR Centru.

Au primit finantare prin aceasta prioritate firme din diverse domenii, de la estetica medicala, la fabrici de mobilier, de productie de mochete, sticla securizata, tipografii sau in domeniul turistic.

Informatii privind proiectele contractate in Regiunea Centru in cadrul POR 2014-2020 regasiti pe pagina www.regio-adrcentru.ro, Sectiunea ”Informatii pentru solicitanti si beneficiari/Situatia proiectelor”, unde se gasesc si alte informatii despre proiecte. Cei ce doresc sa stie ce fonduri sunt disponibile pentru finantarea firmelor, se pot abona la Catalogul Surselor de Finantare nerambursabile, actualizat lunar si transmis electronic de catre ADR Centru.

SURSĂhttps://realitateadealba.net/124-companii-investitii-650-milioane-lei-retehnologizare
Articolul precedentIntervenție a pompierilor pentru recuperarea unui tânăr căzut în Râpa Roșie
Articolul următorVolei Alba Blaj a început pregătirile pentru noul sezon

Comments are closed.