1 Decembrie 2021 – Ziua Naţională a României | Reguli pentru participarea la parada militară

Astăzi este Ziua Naţională a României. La ceremoniile militare care vor avea loc de 1 Decembrie vor avea acces, în zona oficială, în Bucureşti, cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ cel mult 200 de persoane care sunt vaccinate anti-COVID sau au trecut prin boală. Pentru cei care vor să ia parte la manifestări în afara zonei oficiale nu este nevoie de certificat COVID-19. Ceremonia începe la ora 11.00, în Capitală.

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa, miercuri, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, potrivit MApN.

În funcţie de condiţiile meteorologice, vor evolua şi aproximativ 30 de aeronave. În zona Arcului de Triumf va fi organizată o expoziţie de tehnică militară, care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

Începând cu ora 9.00, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii.

1 DECEMBRIE 2021 – Alba Iulia

08.00-10.00 – Marșul Unirii
itinerant Autogara Alba Iulia – Esplanada Catedralei Încoronării, tinerii basarabeni

11.00 Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun. Proclamația Unirii
Citirea “Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia”, discursuri
Reconstituire istorică
Sala Unirii

12.00 Te Deum
Catedrala Încoronării

12.00 Sala 67 – „Micii muşchetari”, regia artistică: Teodora Popa
Spectacol de teatru 3+
Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

13:00 Declarația de la Alba Iulia
Citirea Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia – Biserica Română unită cu Roma, Greco-Catolică și lansare de baloane tricolore
Monumentul Unirii

15.00 Primirea persoanei oficiale
Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Monumentul Unirii
Ceremonie militară – defilare
Bulevardul 1 Decembrie

16.00 Povestea Armatei Române 1918-1922
Intrarea Armatei române în Alba Iulia; Paradă de front; Citirea Proclamaţiei Încoronării – Animaţie culturală, cu participarea Fanfarei Județului Alba
Centrul de Cultură Augustin Bena – Poarta I – Poarta a III-a – Sala Unirii

17.00 Vernisaj – Expoziție anuală UAP Alba Iulia
Galeriile municipale de artă

18.00 „Gala Tezaure Umane Vii”
Sala Unirii
Transmisiune live: ecranele din Cetatea Alba Carolina și pe paginile de socializare ale instituțiilor organizatoare

19:00 Concert extraordinar de folclor ,,ALBA UNEȘTE ROMÂNIA” și lansarea ORCHESTREI ROMÂNE DE FOLCLOR, prima orchestră de uniune națională
Difuzare în premieră: ecranele din Cetatea Alba Carolina și pe paginile de socializare ale instituțiilor organizatoare, TVR 3, Tradițional TV, Orizont Tv și cu distribuire pe plan internațional către toate Misiunile Diplomatice ale României și Institutele Culturale românești din străinătate.

20.00 La mulți ani, ROMÂNIA!
Spectacol de drone
Parcul Unirii

Ecrane:
1.Strada Muzeului
2.Piața Cetății
3.Parcul Unirii (între catarg și monument, cu spatele la bulevard)
4.Catedrala Reîntregirii, spre poarta a IV-a
5.CCAB

– Accesul publicului la acțiunile stradale, de reconstituire istorică, depuneri de coroane și alte acțiuni similare se va desfășura cu respectarea legislației în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19

– Accesul publicului la acțiunile desfășurate în spații special amenajate (spații interioare, spații exterioare de eveniment special delimitate) va fi permis, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea măștii de protecție, doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentGabriel Oprea, mesaj de 1 Decembrie: „România nu poate fi puternică fără un sistem de securitate puternic”
Articolul următorAtenționare COD GALBEN de vânt puternic până la ora 20.00

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.