Ziua mondială a turismului a fost marcată joi, 27 septembrie 2018 la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.

Cu ocazia zilei mondiale a turismului, elevii clasei a X-a D specializarea turism, s-au documentat și au realizat materiale proprii despre istoria turismului și despre importanța de ordin social, cultural, politic şi economic a acestuia.

Centrul de Documentare și Informare al colegiului albaiulian a fost gazda proiectului educativ ”Turismul și transformarea digitală”.

Proiectul a presupus mai multe activități menite să le dezvolte elevilor capacitatea de sinteză a noțiunilor noi și de comunicare liberă, să își îmbunătățească cunoștințele și abilitățile de realizare a unui power point, să își însușească noțiuni noi despre folosirea indexului enciclopediilor și să își dezvolte creativitatea.

Elevii, coordonați de prof. Beca Felicia și de prof. Furdui Amalia, s-au informat și au realizat prezentări power point legate de istoria turismului, turismul local și evoluția lui.

Primele trei prezentări au fost premiate cu diplome și s-au bucurat de aprecierile celor prezenți.

Prof. docum. Dobra Lavinia le-a explicat și exemplificat elevilor cum se folosesc enciclopediile în mod eficient, ele fiind un mijloc de documentare util și facil, dacă se folosesc de index.

Activitatea finală a permis elevilor să își exprime creativitatea artistică și să lucreze în grup la realizarea unor planșe cu tematica proiectului Turismul și transformarea digitală.

Cele peste 155 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc, în fiecare an, Ziua Mondială a Turismului. Aceasta a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980.