Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj de forță către poporul său în noaptea de miercuri spre joi, în vreme ce sirenele anti-aeriene au început să sune din nou în Kiev, amintind că pericolul pândește la tot pasul și este necruțător. Zelenski le-a spus, astfel, ucrainenilor că armata face tot posibilul „pentru a învinge inamicul odată pentru totdeuna”. În semn de încurajare, el a vorbit și despre pierderile suferite de armata rusă, spunând că acestea se ridică la aproximativ 9.000 de oameni într-o săptămână, mai exact din data de 24 februarie, de când a început invazia rusă.

Volodimir Zelenski, a declarat, în noaptea de miercuri spre joi, la scurt timp după miezul nopții, că, în decurs de o săptămână, pierderile în rândul personalului armatei ruse s-au ridicat la aproximativ 9.000 de oameni.

Afirmația a fost făcută în mesajul video de pe pagina sa de Facebook. 

Președintele a subliniat că armata ucraineană face tot posibilul pentru a învinge inamicul odată pentru totdeauna.

„Aproape 9.000 de ruși au fost uciși într-o săptămână”, a spus el.

În special, potrivit lui Zelensky, în direcția Nikolaev, zeci de elicoptere trebuie să-și ridice soldații – uciși și răniți.

„19 ani, 20 de ani – ce au văzut ei în viață, în afară de invadarea pământului străin?”, a spus șeful statului ucrainean.

Zelenski a subliniat că Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavre militare.

„Duceți-vă acasă cu toată armata voastră. Spuneți-i comandamentului vostru că vrei să trăiți, că nu vrți să mouriți…”, i-a îndemnat el pe soldații ruși.

Anterior acestei declarații, Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene anunța că de la începutul invaziei ruse, inamicul a tras peste 180 de rachete în Ucraina, și că, pe lângă instalațiile militare, a suferit pierderi semnificative în infrastructura civilă și zonele rezidențiale.