Primarul din Alba Iulia evacuează un bloc pentru a contrui în locul său o parcare. Le dă cate 6.000 de euro familiilor să se mute, acuză o organizatie non -profit. Au rămas 6 familii, romi, persoane vulnerabile. 

 

 „Începând cu anul 2010, Primăria a refuzat să prelungească contractele de închiriere ale acestor persoane vulnerabile și, în 2017, a evacuat toate familiile care nu aveau drept de proprietate în imobil (foștii chiriași în locuințele sociale), lăsând blocul să se degradeze. Acum, în 2022, dorește golirea completă a imobilului pentru a-l putea dărâma și pentru a construi o parcare supraetajată pe terenul imobilului,” se arata într-o postare pe Facebook a organizației ActiveWatch.

După ce chiriașii au fost dați afară din bloc, au rămas proprietarii pentru care Primăria Alba Iulia propune acum exproprierea.

 

Oamenii au refuzat să-și vândă garsonierele la prețurile propuse. Ei nu sunt de acord să vândă pentru că sunt conștienți că banii nu le-ar ajunge să cumpere o altă locuință.

10 organizații non-guvernamentale au făcut un apel public către USR PLUS prin care cer ca primarul Gabriel Pleșa să fie oprit din acest demers. 

Sursa: Realitatea de Alba