Vremea în data de 5 octombrie se menține ploioasă în mare parte din țară.

Astăzi valorile termice vor fi în general apropiate de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe în estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade. Dimineața, pe alocuri se va semnala ceață, mai ales în regiunile intracarpatice.***

În București valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin în primele ore ale zilei, apoi va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va sufla în general slab, iar temperatura maximă, la amiază, se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

La munte cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, ziua, în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab, iar pe crestele montane, la peste 1700 m altitudine, trecător vântul va avea unele intensificări. Temperaturile vor fi în creștere ușoară, mai ales în masivele vestice și nordice și se vor înregistra 10 grade la Predeal, Sinaia și Păltiniș, iar la Stâna de Vale maxima ajunge la 13 grade.