Vremea devine instabilă în mare parte din țară după câteva zile călduroase. Temperaturile se mențin ridicate însă rafale puternice lovesc în unele zone din România.

Astăzi vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, deşi valorile termice vor fi în scădere fata de ieri în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan. Cerul va avea înnorări temporare în regiunile estice şi sudice şi persistente în restul teritoriului. Vor fi averse în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, iar pe arii relativ extinse și în Oltenia, Moldova și Muntenia. Pe alocuri în vest, nord-vest şi la munte, se vor acumula cantităţi de apă de peste 20…30 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, unde la rafală se vor depăşi viteze de 90 km/h, iar local şi în celelalte zone, mai ales în Dobrogea, vor fi viteze de 55…65 km/h.***

În București valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât în mod normal, deşi vor scădea faţă de ieri. Avem 7…10 grade dimineata si in jur de 22 de grade la amiaza. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35 km/h.***La munte cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua, iar pe creste vor fi ninsori şi lapoviţă. În Carpaţii Occidentali, vestul celor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă vor depăşi 30 l/mp. Vântul va avea intensificări, iar la altitudini mari, rafalele vor depăşi 85…95 km/h.