Vom avea sau nu zăpadă de Crăciun? Ce spune meteorologul ANM

Meteorologul ANM Mirela Polifronie a explicat care sunt șansele ca de sărbători să cadă precipitații sub formă de zăpadă în țara noastră. 

 

Meteorologul ANM Mirela Polifronie a răspuns întrebării pe care și-o pun cei mai mulți români: vom avea sau nu zăpadă de Crăciun și când ar putea ninge:

„Nu va fi prea curând, pe de o parte din cauza faptului că nu vor fi precipitații în următoarea perioadă, iar dacă ar fi să fie precipitații, temperaturile sunt oricum foarte ridicate și nu va fi zăpadă“, a spus meteorologul Mirela Polifronie.

 

„Estimările nu aduc vești foarte bune. Ar fi un regim pluviometric deficitar. Într-adevăr, s-au semnalat precipitații sub formă de ninsoare, dar, în ultimii 3-4 ani, undeva spre sfârșitul sezonului de iarnă. În anul 2017 am avut, în aprilie, viscol în București“, a mai spus meteorologul.

”Sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie nu ne aduc vești bune din punct de vedere al precipitațiilor. Ploi cu totul izolate, pentru că vorbim de temperaturi ridicate, se vor semnala în zona de munte și foarte puțin pe arii foarte mici și foarte slabe în partea de est a teritoriului. Sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie nu ne aduc precipitații în aproape toată țara. Vor fi în continuare zile însorite, dimineața și noaptea vom avea ceață, iar din punct de vedere termic vom avea în continuare temperaturi destul de ridicate, cu 8-9 grade peste media normală.

 

Prima săptămână a lunii noiembrie se anunță cu un deficit de precipitații, cu temperaturi în continuare ridicate, cu toate că, pe măsură ce vom înainta în luna noiembrie, temperaturile mai scad, ajungând undeva la 13-14 grade Celsius în sudul țării și la 4-5 grade în nordul teritoriului.

A doua decadă a lunii noiembrie va fi cu deficit de precipitații care poate ușor se vor apropria de normal pe întreg teritoriul țării, cu cantități de precipitații cuprinse între 30-40l/mp, mai ales în partea de sud a teritoriului”, a declarat Mirela Polifronie.

Articolul precedentFructe de toamnă care îţi întăresc imunitatea
Articolul următorONU, în contact cu Rusia asupra suspendării acordului de export a cerealelor ucrainene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.