Într-un meci care a contat pentru etapa a VII-a a Diviziei A1 la volei feminin, Volei Alba Blaj a învins duminică fără probleme pe CSO Voluntari, cu 3-0 (25-16, 25-15, 25-21).

Campioana României, care a încheiat conturile acestei partide în 61 minute, se află în fruntea clasamentului, cu punctaj maxim, la egalitate cu Dinamo, pe terenul căreia va juca duminica viitoare.

Meciul de la Voluntari a fost la discreția echipei noastre, în garnitura de start regăsindu-se cele mai tinere jucătoare din lot, campioana României evoluând cu cinci voleibaliste sub 23 de ani până aproape de finalul setului trei.

De altfel, Francesca Alupei a fost, conform statisticii, cea mai bună jucătoare de pe teren, cu 11 puncte (6 ași și 3 blocaje).

Tot cu câte 11 puncte au încheiat meciul Ramona Rus și Sanja Gommans, în timp ce mezina echipei, Ștefania Cheluță, titulară duminică, a reușit 7 puncte.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč:

Aleksandra Cirović 4p. (3 ași, 1 blocaj) – Ramona Rus 11p. (3 ași), Noemi Oiwoh 8p. (1 as, 3 blocaje), Ștefania Cheluță 7p. (2 ași, 1 bocaj), Sanja Gommans 11p. (1 as, 1 blocaj), Francesca Alupei 11p. (6 ași, 3 blocaje) – Kirsten Knip (libero).

Au mai jucat: Femke Stoltenborg 1p., Sanja Gamma 2p., Bianka Buša.

Cu 18 puncte din 18 posibile, Volei Alba Blaj se menține pe primul loc în clasament, la egalitate cu Dinamo, echipă pe care campioana României o va întâlni etapa viitoare, la București, duminică, 24 noiembrie.

Imediat după meciul de la Voluntari, echipa a decolat în direcția Paris, în vederea debutului în grupa D a Ligii Campionilor.

Partida Nantes VB – Volei Alba Blaj se va disputa marți, 19 noiembrie, de la ora 20:30.