btr

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat la data de 16.11.2018 în flagrant un bărbat de 38 ani, îmbrăcat în haine ce prezentau însemnele personalului clerical, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt din lacașuri de cult.

Polițiștii au stabilit că bărbatul este din municipiul Blaj, judeţul Alba și nu figurează în evidenţele Episcopiei Severinului si Strehaiei sau ale Mânăstirii Pâtrunsa, judeţul Vîlcea (de unde se recomanda că aparține), ca fiind preot sau personal clerical.

S-a stabilit că acesta, în zilele de 15 şi 16 noiembrie a.c., s-a prezentat la două lăcașe de cult din județul Mehedinți, purtând însemnele personalului clerical, unde, sub pretextul că este preot şi profitând de neatenţia personalului administrativ, a sustras diferite sume de bani, rezultate din încasări sau donaţii.

Prejudiciul cauzat și estimat initial este de 2000 lei.

Faţă de persoana în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228-229, alin. 1, lit.,,c”, cu aplic. art. 35, alin.1 și art.41 din Codul Penal.

Sursa video