Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, nu au purtat mască de protecție sanitară la Sibiu, duminică, deși în municipiu purtarea măștii devenise obligatorie încă de la miezul nopții, deoarece rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori.

Președintele și prima doamnă au participat la slujba de duminică de la Biserica Evanghelică din Sibiu, moment în care a fost marcată și inaugurarea lăcașului de cult după renovare.

În imaginile apărute în spațiul public se poate observa cum șeful statului și soția sa nu au purtat mască de protecție, deși toate persoanele din jurul lor purtau mască.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a introdus noi măsuri în municipiu, începând din data de 10 octombrie, de la ora 00:00, pentru că rata de infectare a depășit pragul de 6. Astfel, purtarea măștii a devenit obligatorie și în spațiile publice deschise.

 

Nu este prima oară când Klaus Iohannis nu poartă mască într-un loc în care legea o impune. Imagini similare au fost surprinse și la Congresul PNL din 25 septembrie, desfășurat la Romexpo în prezența a 5.000 de participanți.

Județul Sibiu era la o incidență de 4,63 la bilanțul de duminică, însă în municipiu indicatorul ajunsese deja la 8,5 la mie, conform Ora de Sibiu.

De la debutul pandemiei, la nivel național au fost înregistrate 1.356.640 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 3.762 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Un număr de 1.174.783 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 39.420 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Sursa: Realitatea de Sibiu