Astăzi, 2 decembrie, în jurul orei 04.00, în Cugir, a izbucnit un incendiu la acoperișul unui bloc. Un echipaj de pompieri din Sebeș a ajuns la fața locului. Incendiul de coșmar nu s-a soldat cu victime.

Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Sebeș și Detasamentul de pompieri Alba Iulia au intervenit azi noapte, pe strada Victoriei din orașul Cugir, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui bloc de locuințe nivel P + 4.

ISU Alba a intervenit cu 3 autospeciale de stins incendii, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, 1 autospecială de descarcerare grea și 1 ambulanță SMURD cu 3 ofițeri și 22 subofițeri, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir care au intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii.

În sprijinul pompierilor militari de la ISU Alba au venit și două autospeciale de stingere de la Detasamentul de pompieri Orăștie și o ambulanță SMURD.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul blocului construit din lemn cu invelitoare de azbociment, bunuri ale proprietarilor depozitate în podul blocului, conductori electrici și un corp de iluminat.

S-au autoevacuat locatarii de la etajele superioare al blocului (din 4 scări), aproximativ 30 persoane.

S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 20.000 lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un corp de iluminat amplasat necorespunzator.

La finalul interventiei, cetățenii au aplaudat intervenția pompierilor, aceștia reușind să localizeze și să lichideze incendiul pe o suprafață de aproximativ 250 mp raportat la suprafața totală a acestuia – aprox. 1750 mp.