Astăzi, în jurul orei 03.15, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Șugag, au fost solicitați prin apel la 112, să intervină în zona barajului Oașa – Luncile Prigoanei, pentru a ajuta la scoaterea unui autoturism blocat într-un șanț.

          Solicitarea a venit din partea unui bărbat originar din localitatea Petrești, județul Alba, care a sesizat jandarmii despre faptul că acesta, însoțit de încă patru persoane voiau să ajungă la o pensiune, dar pe fondul neechipării corespunzătoare a autoturismului și intrării pe un drum forestier unde accesul este interzis, au rămas blocați cu mașina în zăpadă și nu au mai putut înainta. În scurt timp, echipajul de jandarmerie a ajuns în zona indicată iar după aproximativ cincisprezece minute, cu ajutorul autospecialei din dotare, au reușit să repună pe drum autoturismul. Persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

           Le recomandăm turiștilor care intenționează să își petreacă sfârșitul anului în zonele montane, să fie echipați corespunzător acestui mediu, atât ei cât și autoturismele acestora. În cazul în care întâmpină dificultăți care le pot pune viața în pericol, să apeleze numărul unic de urgență 112.

 

Sursa: Realitatea de Alba