Acuzații fără precedent în composesoratul Detunata Bucium. Membrii composesori nu și-au mai primit lemnele de mai bine de patru ani de zile, în schimb din pădurile composesoratului se taie zilnic sute de metri cubi iar banii nu se regăsesc.

Pădurea din Detunata Bucium dispare văzând cu ochii. Oamenilor le este furată efectiv și nimeni nu mișcă un deget. Dosarele ajunse la Parchetul Câmpeni se plimbă prin birouri iar vinovații își fac în continuare de cap. Președintele Composesoratului, Colda Daniel acuzat de membri composesori că nu respecta statutul organizației, mai mult decât atât acesta și-a însușit proprietățile oamenilor și le gestionează după bunul plac.

În ultima perioadă și la Bucium situația a scăpat de sub control, oamenii au rămas fără pădure și fără banii composesoratului. Drama prin care trec proprietarii pare să fie ruptă dintr-un film cu gangsteri. Nu se mai ține cont de evidențe contabile. Banii se scurg iar profitul dispare o dată cu pădurea.
” Culegem zeci de tone de ciuperci de pe terenurile Composesoratului iar domnul Colda le vinde prin PFA-ul soției sale, nici un leu nu intră în contul nostru” – ne-a spus un membru sub protecția anonimatului.
” Am făcut mai multe plângeri la Parchetul Câmpeni, actele se plimbă de la Câmpeni la Abrud și la Alba nu doi ani ne amână și ne poartă la declarații. Ne-au furat un hectar de pădure și au tăiat-o. Noi suntem la Alba Iulia de unde să știm ce se întâmplă cu pădurea de acolo.” – ne-a spus o altă doamnă.
Oamenilor le este frică să vorbească, au fost amenințați și chiar bătuți.
Un ultim bilanț oficial arată că din pădure lipsesc, fără ce a fost marcat, mai bine de 30.000 de metru cubi. Cu toate că a fost sesizată și Garda Forestieră nimeni nu a început un control în acest sens.
Afacerile din jurul pădurilor din Bucium nu au limite, membri composesori sunt înșelați de gașca care a pus stăpânire pe Composesorat și care hrănește multe guri. Un simplu exemplu este mesajul unei doamne care ne explică că din dividentele primite de pe jumătate de hectar a trebuit să plătească mai mult decât a primit. Păi cum s-ar putea întâmpla acest lucru dacă nu conducerea Composesoratului a declarat o cotă mai mare decât cea primită, iar diferența” a dispărut”
Pășunea Composesoratului a fost închiriată soției președintelui, Adriana Colda, care a încasat în ultimii 3-4 ani sume impresionante de bani, totul fără acordul Adunării Generale încălcând încă o dată statutul. Nimeni nu poate să intervină deși starea de incompatibilitate este evidentă.
Cariera de piatră a Composesoratului a fost și ea exploatată de firme care nu au dat un leu, deși datoria pare să depășească 100.000 de euro. Firma cu pricina susține că a făcut drumuri forestiere în contul banilor, drumuri care nu se regăsesc în documentele Composesoratului.
Urmează dezvăluiri senzaționale despre acest caz dar și cum s-au pus bazele acestui grup mafiot.