Victor Ponta a declarat duminică seara la Digi24 că dacă Ludovic Orban i-ar înlocui pe cei trei miniștri care au fost respinși în urma audierii în comisiile de restort din Parlament, atunci Pro România nu ar mai boicota votul de învestitură și parlamentarii acestei formațiuni ar fi prezenți în sală, pentru a asigura cvorumul.

Victor Ponta a subliniat însă că nu a pus nicio condiție guvernului PNL pentru a-l susține la vot. „Noi vom sprijini o guvernare care face impozitare diferențiată, un nou sistem de pensii, o schimbare administrativă. Cei de la PNL au spus că nu fac acest lucru, cumva e domnule, o să plece cei de la PSD, se așază ei pe locuri și e totul ca înainte”, a explicat liderul Pro România.

„În 30 de ani, absolut toți miniștrii care au fost respinși de către comisii au fost înlocuiți. Eu aveam  0 la sută cu USL, a picat ministrul la comisie, l-am înlocuit. Dna Plumb a picat la Parlamentul European la o comisie și a fost înlocuită. Eu cred că trebuie să păstram regulile și respectul între Guvern și Parlament și cred că cei trei miniștri care au picat trebuie înlocuiți, iar dacă cineva îmi spune că dl ministru de la Dezvoltare Regională este așa o personalitate extraordinară, fără de care nu poate să guverneze, iertați-mă, eu nu cred, cred ca ar prinde bine guvernului să aibă un alt ministru la Dezvoltare, că altfel degeaba îi schimbăm pe cei actuali cu alții la fel”, a explicat Victor Ponta la Digi24.

El spune că președintele Camerei, Marcel Ciolacu, a promis, în numele celor de la PSD, care sunt majoritari în Birourile Permanente, că dacă Ludovic Orban îi schimbă pe cei trei miniștri, se păstrează calendarul și ei pot fi audiați de dimineață în comisii, în condițiile în care reunirea plenului este prevăzută pentru luni la ora 14:00.

Întrebar dacă ar susține guvernul Orban, în cazul schimbării celor trei miniștri, Victor Ponta a spus clar: „Nu, n-am vota pentru, din motivele pe care le-am prezentat, dar am fi prezenți”.