Vicecampioana Europei întâlnește azi vicecampioana Cehiei

Volei Alba Blaj se întoarce pentru prima dată după ce a disputat finala Ligii Campionilor în sezonul trecut, la Sibiu, locul tradițional pentru meciurile din cupele europene.

Astăzi, în Sala Transilvania, vicecampioana Europei întâlnește vicecampioana Cehiei, VK UP Olomouc, în manșa a doua a turului 2 preliminar al CEV Volleyball Champions League.

În tur, Volei Alba Blaj s-a impus cu 3-2 și are nevoie de o victorie la orice scor pentru a se califica în faza următoare a competiției.

Prima manșă din Cehia a găsit echipa din Blaj cu un lot incomplet, accidentările și absențele unor jucătoare făcând ca antrenorul Darko Zakoč să nu beneficieze de prea multe soluții la partida de miercurea trecută.

Odată cu venirile sârboaicelor Maja Aleksić (campioană mondială cu Serbia) și Aleksandra Ćirović, dar și prin recuperarea voleibalistelor cu probleme medicale, căpitanul Nneka Onyejekwe fiind singura jucătoare incertă, tehnicianul sârb va avea la dispoziție o formație aproape completă pentru confruntarea de azi.

Este a doua repriză, chiar dacă am câștigat acolo, nimic nu e stabilit. Sunt două jocuri, ne aflăm într-o poziție mai bună decât la meciul de miercurea trecută, suntem aproape să strângem o echipă completă, avem acum mai multe soluții decât înainte și sper că vom face dovada că suntem favoriți în această rundă și trebuie să confirmăm acest lucru și pe teren.” – a spus Darko Zakoč.

Cred că suntem mult mai pregătite pentru meciul de azi. Avem și avantajul că jucăm acasă și publicul o să fie alături de noi. Ne dorim foarte mult această calificare, ne vom mobiliza și vom demonstra asta în teren.” – a declarat Ioana Baciu.

Pentru intrarea în grupe, Volei Alba Blaj va juca cel mai probabil cu Allianz MTV Stuttgart, formația germană impunându-se, cu 3-0, pe terenul celor de la Sliedrecht Sport (Olanda).

Echipele eliminate în fazele preliminare ale Ligii Campionilor își vor continua parcursul european în cea de-a doua competiție valorică, Cupa CEV.

Articolul precedentUrmărit de justiția austriacă, prins la Baj
Articolul următorartFEST100 – Festival de artă în Alba Iulia