Valeriu Gheorghiță: „Toți cei care nu au imunitate se vor infecta, mai ales în familii”

0
1

Avertisment sumbru al coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acesta susține că se așteaptă la un număr de aproximativ 2.000 de cazuri noi Covid-19 zi de zi la jumătatea lunii septembrie, iar cei care nu s-au vaccinat sunt în prima linie de risc.

„Persoanele care nu au imunitate au cel mai mare risc de infectare în perioada următoare. E atât de mare riscul încât toate persoanele (n.r.: fără imunitate) se vor infecta în perioada următoare. E un lucru pe care-l cunoaștem. Vedem o mobilitate în marile centre urbane, iar măsurile de bază nu mai sunt atât de mult respectate. Situația se va înrăutăți, întrucât varianta Delta se răspândește. Estimăm că o să avem peste 2.000 de cazuri zilnice la jumătatea lunii septembrie”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, la un post TV.

Cel mai mare pericol, a mai afirmat Gheorghiță, este acela că varianta Delta se răspândește foarte puternic în cadrul unei familii și sunt șanse minimale ca cineva să scape neinfectat.

„În cazul variantei delta e puțin probabil să nu se infecteze toată familia. O persoană pozitivă poate să răspânească de la 5 la 9 persoane. E similră cu a vărsatului de vânt. Însă, principalul mediu asociat cu răspândirea, e în cadrul familiei. Sunt studii care arată că rata de atac e de 19-20% în cadrul familiei.”

Pe de altă parte, campania de vaccinare corodonată de Gheorghiță merge din ce in ce mai greu. Duminică s-au vaccinat aproximativ 5.000 de persoane, cam de 10 ori mai puțin decât în luna martie. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.