Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sibiu, cu sprijinul poliţiştilor din judeţul Alba, au efectuat la data de 25 octombrie patru percheziţii domiciliare în judeţul Alba, în vederea documentării unei infracţiuni de înşelăciune.

Potrivit IPJ Sibiu, la data de 10 octombrie a.c., administratorul unei firme de curierat din municipiul Sibiu a sesizat poliţia cu privire la faptul că o persoană necunoscută, folosindu-se de datele de identificare ale altei persoane, a comandat un lingou din aur de pe un site de vânzări, iar la momentul livrării, la data de 10 octombrie, profitând de neatenţia curierului, a înlocuit lingoul cu alte obiecte, fără valoare.

S-a deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În urma acţiunilor desfăşurate la data de 25 octombrie a.c., poliţiştii au identificat şi prins un bărbat în vârstă de 25 de ani, din judeţul Alba, bănuit de săvârşirea înşelăciunii.

Acesta a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe obiecte din metal de culoare galbenă, asemănătoare aurului, 4 lingouri de diferite mărimi şi peste 20 de monede cu ocazia percheziţiilor efectuate în municipiul Alba Iulia şi în localitatea Jidvei.

Cercetările continuă la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu.