Interacțiunea dintre un polițist rutier din Alba Iulia și un tânăr care consumase substanțe psihotrope este descrisă de magistrați, într-o motivare a Tribunalului Alba, după ce acesta a fost judecat și condamnat pentru deținere de droguri, consum și conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive. 

Decizia a fost dată pe 29 august 2022, iar motivarea a fost făcută public fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

În dosar ”s-a reținut că la data de 24.09.2021, în jurul orei 03:30, lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bdul Revoluției, au oprit pentru control  un autoturism condus de către inculpat.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament deviant, a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultatul fiind negativ. Ulterior, acesta a fost testat și cu aparatul Drogtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanțele T3A AMP, T2B MET, T3B BZB, T2C KET, fiind imediat transportat la SJU Alba, unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive.

Din Buletinul de analiză toxicologică droguri din data de 28.09.2021, rezultă că în probele analizate s-au pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC) și Metamfetamină(MET).

Totodată, cu ocazia controlului autoturismului menționat anterior, la momentul opririi în trafic, a fost identificată în interiorul acestuia, sub scaunul față dreapta, o borsetă de culoare albastru cu alb având inscripția ”Vagabond”, în interiorul căreia se aflau următoarele: -6 (șase) plicuri transparente de mici dimensiuni din material plastic în in teriorul cărora se află materie vegetală uscată, 6 (șase) plicuri transparente de mici dimensiuni din material plastic în in teriorul cărora se află o substanță cristalină de culoare albă, un cântar de precizie de mici dimensiuni,plus conținutul acesteia, mai multe pliclețe transparente tip zop-lock și două grindere metalice”, se arată în motivarea instanței.

De asemenea potrivit documentului citat, persoana în cauză a declarat că substanțele sunt pentru consum propriu și că le-ar fi procurat de la cineva din Cluj pe care nu îl cunoaște personal.

Inculpatul a arătat în timpul urmăririi că își recunoaște vina.

Pentru faptele sale acesta a fost condamnat la pedeapsa de un an și opt luni cu suspendare. Decizia nu este defnitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Sursa: Realitatea de Alba