Avertisment dur din partea fostului comandant al trupelor americane în Europa. Într-un interviu în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, Ben Hodges spune să ne pregătim pentru un război de lungă durată.

Acesta atrage atentia ca vom avea un număr ridicat de victime pentru că „rușilor nu le pasă”! Va fi teribil, mai spune generalul american. 

„Întotdeauna este foarte mare confuzie, mai ales la început, astfel că va fi nevoie de mulți experți și de timp pentru a face lumină și să înțelegem ce se întâmplă, cu adevărat. Mare parte din acest atac se bazează pe crearea confuziei. Acest lucru înseamnă stabilirea unor ținte multiple pentru a fi greu de determinat care este cea cu adevărat importantă. Dar, totodată, soldații ruși s-au orientat către bazele aeriene ucrainene, unde sunt situate aeronavele ucrainene. Cred, totuși, că este prematur să declarăm ceea ce se va întâmpla, așa că încurajez oamenii să mențină calmul și stăpânirea de sine până când înțelegem și noi ce se întâmplă”, a spus Ben Hodges.

 

„Aș fi atent la trupele rusești din Belarus. Forțele ucrainene au distrus aeronave rusești, tancuri, așa că susțin ceea ce am spus și anterior, că armata ucraineană este mult mai pregătită decât acum 6-7 ani. Prin urmare, vor fi daune serioase pe care le va suferi și armata rusă”, a mai spus fostul comandant al trupelor americane în Europa.

„Sper ca reacția NATO să fie la un nivel ridicat de alertă, iar grupul operativ comun de pregătire foarte ridicată să fie dislocat în zonă, dar este o decizie importantă pentru toate statele. În mod cert, SUA vor continua ceea ce fac deja, și anume să sporească capabilitățile în România, Polonia și alte state. Dar răspunsul trebuie să fie rapid”, a mai spus Hodges.

 

Întrebat dacă va fi un război de lungă durată, fostul comandant a explicat: „Da, da. Acesta este următorul pas după momentul 2014. Acesta nu este un incident izolat și trebuie să gândim în perspectivă, societățile noastre să fie pregătite, va fi scump, dar politicienii trebuie să explice de ce, care este miza pentru toți. Sper, însă, ca Turcia să ia atitudine, să blocheze accesul navelor rusești. Turcia este foarte importantă pentru regiune, ca aliat NATO, și cred că este momentul să colaborăm cu partenerii noștri turci. Va fi teribil! 50.000 de oameni au murit deja, în acești ani, în Donbas, din cauza rușilor și nu le pasă. Ei nu se gândesc la victimele din rândul populației civile, așa cum o face Occidentul. Cred că riscul pentru o tragedie umană este foarte ridicat, iar sute de mii de oameni vor fugi din Ucraina către Vest. Deci, vor fi repercusiuni de lungă durată.”