Un bărbat din județul Bacău a spart cu piciorul geamul unui supermarket din Alba Iulia. Bărbatul a intrat în incinta supermarketului, cu scopul de a apela la mila cetățenilor. Deranjați, aceștia au cerut agenților de pază să ia măsuri. Cei doi agenți au încercat să-l conducă în afara magazinului, moment în care bărbatul a devenit violent și a spart cu piciorul un geam de la intrare, a cărui valoare este estimată la 2.000 de lei.

Suspectul a fost identificat ca fiind B.C.G (38 de ani), din județul Bacău, iar pe numele acestuia au fost întocmite acte de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de distrugere.

Acesta a fost condus de jandarmi la sediul poliției Alba Iulia pentru continuarea cercetărilor.

Reprezentanții Jandarmeriei recomandă cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria, reamintind că, conform legii 61/1991, pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linistii publice, săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

Totodată, în articolul 253 alin.1 din Codul Penal, este prevăzut că, Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.