Polițiștii din Ighiu au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat care și-a agresat mama. Acesta a fost îndepărtat din locuință și i-a fost interzis să se apropie de mama sa.

În după amiaza zilei de miercuri, 7 august, polițiștii Postului de Poliție Ighiu au fost sesizați de o femeie de 64 de ani, din comună, cu privire la faptul că a fost lovită cu pumnii, de fiul ei.

Leziunile suferite de acesta nu sunt grave, iar femeia a refuzat să fie investigată medical.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului, iar în urma interpretării acestuia a rezultat că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Astfel, fiul acesteia, în vârstă de 44 de ani, a fost obligat să părăsească domiciliul comun și să păstreze o distanță minimă față de mama sa, de 50 de metri.

În plus, polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Poliţia reaminteşte faptul că nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu modificările ulterioare.