Trei autovehicule au fost implicate într-un accident pe şoseaua ocolitoare a municipiului Alba Iulia. Şoferul vinovat de producerea lui era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Alba, la data de 11 decembrie 2018, în jurul orei 10.30, pe şoseaua ocolitoare a municipiului Alba Iulia, un bărbat de 46 de ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un tir, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circula în faţa sa, proiectându-l într-un autoturism.

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, însă, cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul vinovat de producerea lui era sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.