UDMR are rețineri în privință nominalizării generalului în rezervă Nicolae Ciucă ca premier. Președinetele Uniunii, Kelemen Hunor,  a precizat că nu este vorba de o chestiune legată de competențele lui Ciucă, ci de faptul că în statele democratice este aproape o cutumă ca foști militari să fie numiți în fruntea guvernelor. 

„Avem respect pentru orice militar.  Pe palierul politic e o problemă. Nu e foarte uzual în ultima perioadă în țările democratice ca un militar, chiar și în rezervă, să conducă guverne. De aceea avem din acest punct de vedere o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă, poate nu o soluție pe termen lung. Suntem deschiși să vedem și ce spune PNL. În caz că președintele îl desemnează probabil că o să discutăm și cu el”, a afirmat Kelemen Hunor.

„Vom avea o discuție cu colegii noștri să luăm o decizie. Atât pot să vă spun în acest moment. Important este să avem săptămâna viitoare un guvern cu puteri depline. Nu exclud, am spus că pot accepta o astfel de soluție. În principiu nu sunt de acord să fie guvernul condus de militari, dar acum este o situație excepțională”, a mai afirmat liderul UDMR.