Românca Jaqueline Cristian, cu care Halep avea meci azi-noapte, avansează în finală.

Jaqueline Cristian se va întâlni în finala de astăzi cu americana Alison Riske, calificată după ce Danielle Rose Collins a abandonat.

Simona Halep (22 WTA) a anunțat pe Facebook că este nevoită să se retragă din turneu, din cauza accidentării pe care a suferit-o în timpul meciului din sferturi, disputat ieri.

“Aș face orice ca să pot juca, dar piciorul mă doare și se umflă. Jucând, doar înrăutățesc situația. Le mulțumesc organizatorilor și susținătorilor pentru această săptămână fantastică. Sper să mă întorc”, a fost mesajul lui Halep.

Fostul lider mondial urma să joace în această noapte, de la ora 21, contra bucureștencei Jaqueline Cristian (100 WTA), care avansează astfel în ultimul act al competiției. În finală, Cristian va juca cu câștigătoarea dintre Alison Riske (SUA, 73 WTA) și Danielle Rose Collins (SUA, 29 WTA).

La finalul lunii trecute, Simona Halep a pierdut finala turneului Transylvania Open, organizat în Cluj-Napoca. În ierarhia anunțată pe 1 noiembrie, Halep a ieșit din top 20, după mai mult de opt ani.