Șeful Reprezentaței RAR Alba, Rîșteiu Nicolae, a fost demis în anul 2017 pentru prost management. Acesta a făcut dispărut un laptop din gestiune, în care se aflau documente iar telefonul mobil al instituției de stat era folosit drept contact pentru  firmele  pe care le deține împreună cu soția sa.

Rîșteiu a dat telefonul instituției soției sale pentru a-l folosi în activitatea firmelor și ONG-urilor pe care le dețin. Numărul de contact al instituției aparte și în prezent la pagina de firmelor cât și a ONG-urilor de familie.

Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au reținut în contestația făcută de Rîșteiu Nicolae, că acesta recunoaște utilizarea bunului instituției în interes personal, însă au anulat decizia de concediere din cauza unei erori materiale a actului. Pe de altă parte, Rîșteiu Nicolae a mințit în fața judecătorilor spunând că, de fapt, el folosea două telefoane în interes de serviciu. Din probele administrate de instanță, rezultă din listing-urile celor două telefoane că Rîșteiu Nicolae se suna pe sine.

 Cum e puțin probabil ca o persoană să se sune în mod frecvent pe un alt telefon pe care tot el îl folosește, rezultă că telefonul de serviciu era în posesia unei alte persoane, și anume, în posesia soției lui Rîșteiu Nicolae. Mai mult de atât, la dosar au fost depuse și carti de vizită ale soției domnului Rîșteiu Nicolae, iar pe acestea, numărul de telefon pentru contact era acelasi număr care aparține RAR-ului și a cărui abonament era plătit de către instituție.
După ce a folosit  toate artificiile juridice pentru a câștiga, inclusiv apelând la minciuni, Rîșteiu,  se întoarce pe postul pe care l-a ocupat de peste 20 de ani la RAR Alba și unde s-a făcut remarcat prin abateri disciplinare și management defectuos.

Și dacă ar fi să ne întrebăm ce s-a schimbat  în RAR Alba din 2017 pâna la revenirea pe post a lui Rîșteiu, putem spune că aproape tot. Instituția, în acești doi ani a fost reabilitată complet. S-au efectuat lucrări de modernizare ale liniilor de inspectie tehnică, astfel încât la acest moment putem spune ca fluxul de vehicule care pot fi inspectate este unul dublu. De asemenea s-au efectuat lucrări de modernizare ale instalatiei termice, electrice, igienizare totală, aparatura noua, calculatoare noi, astfel încât serviciile pentru clienții RAR Alba să fie unele profesioniste, iar timpii de așteptare de la intrarea vehiculului în incinta RAR Alba și până la eliberarea documentelor să fie unul cât mai scurt.