Un taximetrist din Alba Iulia, bănuit de comiterea infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”, a fost identificat de poliţiştii din Ighiu. Se pare că acesta ar fi găsit în maşina de serviciu un telefon mobil pe care nu l-a predat autorităţilor sau proprietarului de drept.

La data de 16 aprilie 2019, poliţiştii Postului de Poliţie Ighiu l-au identificat pe un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni de „însuşirea bunului găsit”.

Se pare că, în seara zilei de 21 decembrie 2018, bărbatul, care este taximetrist, ar fi găsit în autoturismul său un telefon mobil, în valoare de 800 de lei, pierdut de un client.

Bărbatul nu a făcut demersuri pentru a-l identifica pe proprietarul de drept al telefonului şi nici nu l-a predat autorităţilor, în termenul de 10 zile prevăzut de lege, însuşindu-şi-l.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, telefonul a fost recuperat şi restituit persoanei care l-a pierdut.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă de sancţionează şi însuşirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.