Mai multe țări din Europa au interzis accesul românilor sau au impus restricții pe teritoriul acestora, astfel:

AUSTRIA

Începând cu data de 27 iulie, ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria. Noile prevederi se aplică inclusiv turiștilor români.

CIPRU

Condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcție de statele de proveniență, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv: categoria A (pentru care nu se solicită prezentarea unui test negativ pentru infecția cu COVID-19), categoria B (state considerate cu risc mediu, pentru care este obligatorie prezentarea unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19) și categoria C (accesul este permis numai cu îndeplinirea anumitor condiții).

România este inclusă în categoria C. Prin urmare, pasagerii români sunt obligați să rămână în autoizolare, la domiciliul declarat, timp de 14 zile, iar călătoriile în scop turistic nu sunt permise.

GRECIA

În conformitate cu informațiile comunicate oficial de autoritățile elene, începând cu data de 28 iulie, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se va aplica și pentru pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România și Bulgaria.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form și prezentarea codului QR.

În mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie și care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testați la sosire pe aeroporturile din Grecia. În egală măsură, toate condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, pe la punctul de frontieră terestră Kulata-Promachonas, rămân neschimbate.

 

ITALIA

Începând cu data de 24 iulie, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

În cazul persoanelor care sosesc din România, acestea vor trebui prezinte transportatorului sau forțelor de poliție în caz de control o declarație pe proprie răspundere, în care să specifice detaliat locul în care vor petrece perioada de supraveghere sanitară și izolare la domiciliu, mijlocul de transport privat prin care vor merge la acea adresă și un număr de telefon la care pot fi contactate în această perioadă (inclusiv un număr de telefon mobil).

Persoanele care, la sosirea din România în Italia cu un mijloc de transport în comun, nu pot să se deplaseze cu un mijloc de transport privat la adresa la care vor efectua izolarea la domiciliu, indicată în declarația pe propria răspundere, vor trebui să efectueze carantina într-o locație stabilită de Protecția Civilă, pe cheltuială proprie. Acestea trebuie să comunice cu celeritate apariția unor eventuale simptome de Covid-19 Direcției de Sănătate Publică.

În mod asemănător, persoanele fizice care sosesc din România în Italia cu un mijloc de transport privat sunt obligate să comunice imediat propria intrare pe teritoriul italian Departamentului de Prevenție din cadrul Direcției de Sănătate Publică locală. Acestea vor fi supuse măsurii de supraveghere sanitară și de izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, la adresa comunicată Direcției de Sănătate Publică și vor trebui să semnaleze cu celeritate apariția unor eventuale simptome de COVID-19.

 

BOSNIA ŞI HERŢEGOVINA

Începând cu data de 16 iulie, cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățenilor români, le este permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina cu condiția prezentării unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore, anterior momentului intrării în Bosnia și Herțegovina.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile din Bosnia și Herțegovina, regimul de tranzit rămâne neschimbat, nefiind necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul șederii. Astfel, cetățenii români pot tranzita Bosnia și Herțegovina numai în scopul revenirii în România/ în statul de reședință, cu condiția să nu se cazeze / să înnopteze. Tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croația-Bosnia și Herțegovina-Croația).

 

DANEMARCA

Începând cu 27 iunie, Danemarca permite intrarea pe teritoriul său și turiștilor rezidenți în statele membre ale Uniunii Europene, statele din spațiul Schengen și Marea Britanie, dacă statul din care vin se regăsește pe lista deschisă stabilită de Autoritatea Daneză de Sănătate și dacă dovedesc că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare din Danemarca (care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată). În prezent, România se regăsește pe lista deschisă.

 

ESTONIA

Cetățenii provenind din state UE în care incidența de infectare cu noul coronavirus, în ultimele două săptămâni, este mai mare de 16 la 100.000 de locuitori, vor fi obligați la autoizolare timp de 14 zile, menținându-se astfel deciziile care au fost emise pentru perioadele 6-12 iulie, 13-19 iulie, 19-26 iulie.

Pentru perioada 27 iulie – 2 august, cetățenii români sunt obligați la autoizolare timp de 14 zile la intrarea în Estonia, deoarece rata de infectare depășește pragul stabilit  de 16/100.000.

 

FEDERAȚIA RUSĂ

Începând cu data de 15 iulie, cetățenii străini care intră pe teritoriul Federației Ruse nu mai au obligația de a intra în carantină 14 zile. Aceștia trebuie să prezinte la aterizare un test de COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data sosirii pe teritoriul Federației Ruse. Documentul poate fi prezentat în limba rusă sau engleză.

În cazul în care nu prezintă acest document, cetățenii străini au obligația de a se supune testului COVID-19 în termen de 72 de ore de la data sosirii în Federația Rusă.

 

FINLANDA

Conform deciziei Guvernului Republicii Finlanda, s-a dispus extinderea parțială a controlului la frontierele interne și restricționarea traficului de frontierele externe a Republicii Finlanda până la 11 august 2020. În acest sens, restricțiile la intrare vor continua în ceea ce privește traficul dintre Finlanda și România.

 

IRLANDA

Cetățenii români care călătoresc în Irlanda direct din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

La data de 22 iulie, autoritățile irlandeze au anunțat că persoanele care călătoresc din următoarele destinații europene: Cipru, Estonia, Finlanda, Gibraltar, Grecia, Groenlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Monaco, Norvegia, San Marino, Slovacia și Ungaria sunt exceptate de la măsura autoizolării.

 

ISLANDA

Se aplică măsura de carantină obligatorie sau izolare la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cei care intră în țară.

Călătorii care doresc să evite carantina obligatorie/izolarea la domiciliu și sosesc pe Aeroportul Internațional Keflavik sau alte aeroporturi și porturi internaționale pot opta pentru efectuarea unui test pentru depistarea COVID-19. Fiecare testare costă 11.000 ISK (aprox. 70 EUR), dacă este solicitată și achitată la punctul de trecere a frontierei și 9.000 ISK (aprox. 57 EUR), dacă este solicitată și achitată online, în avans (cu cel puțin 24h înainte de efectuarea călătoriei).

Pasagerii care sosesc în afara programului de lucru, cu un zbor necomercial, pot solicita să fie testați pe loc contra sumei de 30.000 ISK (aprox. 191 EUR).

 

LETONIA

Toți călătorii, inclusiv cetățenii și rezidenții permanenți ai Letoniei, care au revenit din țări în care numărul cumulat de cazuri COVID-19 în ultimele de 14 zile depășește 15 persoane la 100.000 de locuitori, trebuie să efectueze 14 zile de autoizolare. Prin urmare, obligația autoizolării pentru o perioadă de 14 zile după sosirea în Letonia se impune cetățenilor din România.

 

LITUANIA

Guvernul de la Vilnius permite cetățenilor și rezidenților permanenți ai statelor Uniunii Europene, Spațiului Economic European, precum și celor din Confederația Elvețiană și din Marea Britanie să intre în Lituania dacă aceste state mențin o limită maximă de 25 de cazuri de infectare cu Covid-19 la 100.000 locuitori. Pentru cetățenii și rezidenții permanenți ai statelor care depășesc 15 cazuri de infectare cu Covid-19 la 100.000 locuitori, dar nu mai mult de 25 de cazuri, este recomandată autoizolarea pentru o perioadă de 14 zile de la intrarea în Lituania.

În baza evaluării săptămânale a criteriilor epidemiologice menționate, rezidenții din România nu pot intra în Lituania.

 

MUNTENEGRU

Începând cu 6 iulie, toate persoanele care sosesc în Muntenegru din Serbia vor fi plasate în carantină instituționalizată. Această prevedere nu se aplică în cazul tranzitului prin Serbia, cu condiția ca acest tranzit să se facă în cursul aceleiași zile.

Prin urmare, se recomandă ferm cetățenilor români ca accesul în Muntenegru să se facă în baza pașaportului valabil, pentru a putea face dovada datelor de intrare/ieșire și să tranziteze Serbia fără opriri.

 

NORVEGIA

Începând cu data de 15 iulie 2020, este permisă intrarea cetățenilor români pe teritoriul norvegian cu menținerea obligativității de intrare în carantină/izolare la domiciliu timp de 10 zile după sosire.

Persoanele care nu au rezidență permanentă în Norvegia trebuie să prezinte la sosire documente din care să rezulte șederea continuă, pe durata celor 10 zile, la o adresă înregistrată din Norvegia sau rezervare de cazare/aranjament de închiriere a unui spațiu (poate fi sub forma de email sau SMS, din care să rezulte cu claritate rezervarea).

Aceste cerințe sunt aplicate și persoanelor a căror ședere în Norvegia este mai scurtă de 10 zile.

 

REGATUL ȚĂRILOR DE JOS

Începând cu data de 9 iulie, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda li se recomandă în mod ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

Autoritățile recomandă turiștilor europeni efectuarea vacanțelor în special în afara sezonului, evitarea locurilor aglomerate și deplasarea pe cât posibil cu mașina personală, bicicleta sau pedestru.

 

REGATUL UNIT AL MARII BRITANII ŞI AL IRLANDEI DE NORD

Cetățenii români care călătoresc în Marea Britanie direct din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Conform autorităților britanice, începând cu data de 10 iulie, persoanele care călătoresc din următoarele state: Andorra, Antigua și Barbuda, Aruba, Australia, Republica Austria, Bahamas, Barbados, Regatul Belgiei, Insula Bonaire, Republica Cehă, Republica Cipru, Republica Croația, Republica Coreea, Curaçao, Regatul Danemarcei, Republica Dominicană, Republica Elenă, Republica Franceză, Polinezia Franceză, Insulele Feroe, Republica Finlanda, Republica Insulelor Fiji, Republica Federală Germania, Grenada, Groenlanda, Guadelupa, R.A.S. Hong Kong, Republica Italiană, Republica Islanda, Jamaica, Japonia, Principatul Liechtenstein, Republica Lituania, Marele Ducat de Luxemburg, R.A.S. Macao, Republica Malta, Republica Mauritius, Principatul Monaco, Regatul Norvegiei, Noua Caledonie, Noua Zeelandă, Republica Polonă, Réunion, Republica San Marino, Republica Serbia, Republica Seychelles, Regatul Spaniei, Regatul Suediei, Saint-Barthélemy, Saint Eustatius și Saba, Saint Kitts și Nevis, Saint Lucia, Saint Pierre și Miquelon, Regatul Țărilor de Jos, Republica Trinidad și Tobago, Republica Turcia, Ungaria, Vatican, Republica Socialistă Vietnam sunt exceptate de la măsura autoizolării.

De asemenea, persoanele care călătoresc în Anglia din Republica Irlanda, Insulele din Canalul Mânecii, Insula Man și cele 14 teritorii britanice de peste mări sunt exceptate de la măsura autoizolării.

 

REPUBLICA MOLDOVA

Se interzice până la data de 31 iulie intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu următoarele excepții:

membri de familie ai cetățenilor RM;

persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;

persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;

membri ai misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/ misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;

persoane în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare. Itinerarul tranzitării va fi stabilit de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră;

persoane care călătoresc din motive de sănătate și umanitare, inclusiv însoțitorul, după caz (cu prezentarea documentelor justificative);

lucrătorii transfrontalieri;

conducătorii auto şi personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele și personalul de deservire ale aeronavelor/ navelor şi brigăzile și personalul de deservire ale garniturilor de tren.

 

SLOVACIA

Cetăţenii români care sosesc în acest stat trebuie să intre în izolare la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test RT PCR pentru COVID-19 în Republica Slovacă, după a 5-a zi de izolare. Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul. România este considerată ţară de risc sub aspectul situaţiei epidemiologice privind pandemia de COVID-19.

 

UNGARIA

Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile ungare, România a fost inclusă pe lista galbenă (cu restricții de intrare). În consecință, cetățenilor care intră în Ungaria din România, dar nu pentru scop de tranzit, le sunt aplicabile următoarele dispoziții:

la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar, în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria;

în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (fie instituţionalizată – la spital, fie prin izolare la domiciliu – dacă există posibilitatea), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați lista atenționărilor de călătorie pusă la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe (http://www.mae.ro/node/51880#null), care cuprinde toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

De asemenea, puteți accesa și site-ul RE-open EU (https://reopen.europa.eu/ro/), care are și o variantă în limba română. Acesta cuprinde informații despre situația dintr-o posibilă destinație, dacă este vorba despre o țară membră a Uniunii Europene, plus Elveția și Norvegia, țări care fac parte din Spațiul Schengen.

Precizăm că Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, este într-o permanentă legătură cu autoritățile responsabile de domeniul turismului din Europa și nu numai, în vederea monitorizării situației.

 

27 COMENTARII

 1. It is appropriate time to make some plans for the future and it is
  time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish
  to suggest you few interesting things or advice.
  Maybe you could write next articles referring to this article.
  I wish to read even more things about it!

 2. This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really loved what you had to say,
  and more than that, how you presented it. Too cool!

 3. Hi! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to
  look it over. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and
  will be tweeting this to my followers! Great blog and brilliant style
  and design.

 4. „I’ll hold you for as long as it takes.” I felt that yearning intensely
  and definitely shed some tears as I wrote the intro.
  The feedback I received from readers was that they felt the very same intensity, and even cried too.
  When we compose, our feelings leak into our words.|
  Lure them down the page. The faster they get taken down, the more committed
  they’ll feel. Too lots of bumps in the roadway early on, and off track
  they go, never to return. Here are 3 copywriting
  ideas to use in your introductions to draw readers down the
  page: Sort of like how I opened this area.|
  It’s a copywriting technique shown to pull readers in. Start a post with a long clunky paragraph
  and they’ll feel exhausted just taking a look at it. Slash as numerous
  words as possible. If the first draft of your intro is 200 words, try sufficing down to 100.
  The more you practice this, the more efficient your blog site writing becomes.|
  That power will grab your readers. All writing has a pace and rhythm.
  You desire your intro’s rate and beat to be rather fast.
  You can slow things down later. How do you attain this?
  Usage brief sentences. Even sentence fragments (totally fine).
  Make your paragraphs no greater than one to three sentences long.|
  Make each sentence and paragraph lure readers into the one that follows.
  Read the post aloud to inspect the flow.
  Are things moving forward efficiently or stalling? The very best writers, like the best
  music authors, take readers on a journey. Quick and slow, loud
  and soft, seriousness and ease.|
  Shane Arthur sends readers’ eyes flying down the page by using crisp sentences and short paragraphs
  to create a fast rhythm: You’re not dumb.
  You know what writing is really about. It’s a continuous battle for your
  readers’ attention. Every sentence is a link in a tight chain that connects
  your headline to your conclusion.|
  He then properly slows things down in the area that follows
  with longer sentences. A masterful composition! Want readers asking for your
  solutions? Add a little fear to your opening.
  What are readers anxious about? Do they know what will happen if
  they do not solve the problem the post is resolving?
  What is the worst-case scenario? Bring those fears to the surface area.

 5. Somebody necessarily lend a hand to make significantly posts I might state.

  That is the first time I frequented your web page and to this point?
  I surprised with the analysis you made to create this actual submit amazing.
  Fantastic process!

  Here is my blog … CBD for Sale

 6. Right here is the perfect web site for anybody who wants to find
  out about this topic. You know so much its almost tough to argue with
  you (not that I really will need to…HaHa). You definitely put a brand
  new spin on a topic that has been written about for
  ages. Excellent stuff, just great!

 7. Hello there! This post could not be written much better!
  Going through this article reminds me of my previous roommate!
  He constantly kept preaching about this. I am going to send this post to him.
  Pretty sure he’s going to have a good read.
  Many thanks for sharing!

 8. Possibly you planned the whole time for the post to be
  about not letting doubts stop you from following your dreams and quitting your
  day job, but readers scanning subheads will not understand that.
  They will simply feel confused. If you are noting various „methods,”
  „actions,” „approaches,” „indications,” and so on, to achieve what the heading of the post guarantees, keep the format constant.|
  Bloggers ignore this all the time, but it’s easy to fix as
  soon as you’re conscious of it. If you separate
  your subheads from the post and list them back to back, you can see if any roaming from
  the course. State your post is called „12 Ways to Treat Sleeping Disorders” and
  you have a subhead for each of the 12 ways.|
  Let’s state your first few subheads check
  out as follows: Workout Every Early Morning Prevent Caffeine Like the
  Plague Get up at the Exact Same Time Everyday
  There is Absolutely Nothing More Sleep-Inducing Than Evening Meditation Something there feel a
  little off? The first 3 subheads start with an action verb instructing readers
  what to do.|
  However then the 4th subhead unexpectedly changes
  the format and breaks the flow. It doesn’t start with a verb and it’s
  much longer than the others. This inconsistency might appear
  relatively innocent, however it’s distracting to readers.
  Let’s face it, readers today are info-holics. All
  of us are. So tired old advice isn’t going to cut it.|
  My suggestions? Note your bottom lines and see if you can include a
  special point of view, experience, or twist to them. Something
  readers aren’t anticipating. What belief systems have
  you discovered to challenge? What do you understand that many people do not?
  How can you shed brand-new light on an old issue? What
  techniques do you utilize that others will not know about?

  You don’t want to go overboard simply for the sake of adding shock worth.|
  However regurgitating old guidance does not challenge you as an author,
  nor does it inform your audience. So pour your readers a little
  espresso for their info-hangover by delivering the unforeseen. Many short articles have actually been composed about blogging, but how many have actually called you out for being dumb or informed you to replace
  your pals ?! Jon does simply that by knocking you over the head with some tough reality bombs about what it takes to make it as
  a blog writer.

 9. I’ll immediately clutch your rss as I can’t in finding your email subscription link or newsletter service.
  Do you’ve any? Kindly let me recognise in order that I could subscribe.

  Thanks.

 10. Consider it like a PowerPoint, but for the web. With this in mind, Slideshare blog site posts help you promote your Slideshare so that it can create a steady stream
  of visitors. Unlike blog sites, Slideshare decks don’t typically rank well on search engines,
  so they need a platform for getting their message out there to the people who are trying to find it.
  Required some Slideshare ideas? In the example
  above, we turned our company’s” Culture Code „into
  a Slideshare discussion that anyone can browse and take lessons from, and after that promoted it in a blog post.

  „Newsjacking” is a label for” hijacking” your blog site
  to break essential news related to your market.
  The newsjack example above was published by Houzz, a house design merchant and interior design resource,
  about a brand-new mobile app that released just for interior designers.
  Houzz didn’t launch the app, however the news of its introducing is
  no lesser to Houzz’s audience. The infographic post serves a similar function as the Slideshare post the
  fourth example, explained above in that it communicates details for which plain blog copy may not be the best format.|
  helps readers remember the information long after they leave your website.
  For this example, you need not look any further than the post
  you’re reading today! How-to guides like this one assistance fix an issue
  for your readers. They resemble a cookbook for your industry, strolling your audience through a job step by action to improve their literacy on the topic.
  Guest posts are a type of blog post that you can utilize to include other voices on your blog
  site. For example, if you desire to get an outdoors expert’s
  viewpoint on a subject, a guest post is best for that.
  Furthermore, these posts give your blog site range in subject and perspective.|In this post, this ultimate, step-by-step guide, we’ll
  share pointers utilized by expert freelance
  authors to develop spellbinding posts that are adored by thousands.

  You’ll discover the tricks to crafting irresistible headings, seducing introductions,
  captivating recommendations, and inspirational closings.
  You’ll even learn how the pros refine and polish their posts once they’re completed
  composing them.|
  Let’s dive in. Need to know among the greatest mistakes blog writers
  make? Writing article before the headings (aka post titles).
  Without a heading, they have no roadmap to follow.
  Therefore their post enters several directions, leaving readers
  feeling dizzy, baffled and disoriented. And after that
  they try to produce a heading that embraces all
  that insanity.|
  Your heading will be your map, your composing navigation system, letting you
  understand which literary roads to select and which to avoid so that readers reach the
  designated destination as easily and effectively as possible.
  Desire your post to get opened? Then your heading must guarantee
  readers the really address to whatever is tormenting them.|
  Your heading must not guarantee them a journey to the moon and back readers
  are way too swift for such shenanigans. Keep the benefit specific and narrow, and readers will feel obliged to click and get the service
  to what’s badgering them. How do you learn what’s pestering your
  readers? How do you understand which of your numerous post concepts should be pursued?

  Research study: Review discuss your posts and on posts of other websites in your
  niche.|
  Use tools like BuzzSumo to discover out what the most popular posts in your niche
  are (which gives insight into your target readers’ needs).
  Read the evaluations of books in your specific niche on Amazon (you’ll
  find a gold mine of feedback to check out). You have one responsibility as a blogger yup, simply one.|
  The better you know them, the better you serve. Prior to you understand it, you’ll understand them so thoroughly they’ll feel like you read their minds, and your headings will reflect that.
  Let’s say you remain in the self-improvement area and you wrote the headline below: How to Develop a Fantastic
  Life This heading is so broad it’s not likely to draw readers in.

 11. My brother recommended I might like this blog.
  He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info!

  Thanks!

 12. After looking into a few of the articles on your site,
  I seriously like your way of writing a blog. I book-marked it to my bookmark site list and
  will be checking back in the near future. Please check out
  my web site too and let me know how you feel.

 13. Hello! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
  There’s a lot of people that I think would really appreciate your content.
  Please let me know. Thanks

 14. I was curious if you ever thought of changing the layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe
  you could a little more in the way of content so people could connect with
  it better. Youve got an awful lot of text for only having one
  or 2 images. Maybe you could space it out better?

 15. Superb blog! Do you have any tips and hints for
  aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little
  lost on everything. Would you propose starting with a free platform like
  Wordpress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed ..
  Any recommendations? Cheers!

 16. Wow, incredible weblog format! How long have you been running a blog for?
  you make running a blog glance easy. The full glance of
  your site is fantastic, as neatly as the content!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here