Un tânăr din judeţul Mureş a fost identificat de poliţiştii din Baia de Arieş şi Lupşa ca persoană bănuită de furt. Se pare că acesta ar fi abordat un vârstnic din comuna Lupşa căruia i-a spus că îi oferă cadou mai multe produse de uz casnic şi, profitând de neatenţia acestuia, i-ar fi sustras, din buzunar, suma de 2.600 de lei.

La data de 22 aprilie 2019, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş, împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Lupşa, l-au identificat pe un tânăr de 21 de ani, din comuna Crăciunești, judeţul Mureş, ca persoană bănuită de săvârşirea unui furt, faptă în legătură cu care poliţiştii au fost sesizaţi la data 17 aprilie 2019, de către un bărbat de 64 de ani, din comuna Lupşa.

În sarcina tânărului s-a reţinut faptul că, la data de 15 aprilie 2019, în timp ce de afla pe orașului Cîmpeni, ar fi abordat victima, spunându-i că doreşte să îi ofere mai multe produse de uz casnic (un set de vase, lenjerie de pat, etc). Mai mult, tânărul s-a oferit să-l ducă pe vârstnic acasă însă, ajuns în Lupşa, i-a cerut să plătească contravaloarea transportului. Se pare că, profitând de neatenţia bărbatului, tânărul i-ar fi sustras, din buzunarul hainei, suma de 2.600 de lei, pe care îi scosese de la un bancomat din Cîmpeni.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubitului.