Sorin Bumb : Este un mod cinic în care administrația PSD-istă încearcă să frâneze orice ambiție de descentralizare și autonomie locală

Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb este de părere că, Eugen Teodorovici aruncă propria incompetență pe seama autorităților locale. Decizia de a crește din pix salariile din construcții a antrenat o blocare a investițiilor deja licitate și aflate în execuție.

Criza economică în care PSD a aruncat România este vizibilă peste tot, cei mai buni indicatori fiind explozia prețului la carburanți și energie, precum și devalorizarea accentuată a leului, care umflă facturile românilor, anulând orice creșteri electorale de salarii sau pensii. Mult mai gravă este însă criza de la nivelul administrațiilor locale, al căror sistem de finanțare a fost total bulversat de experimentele financiare făcute de Ministerul de Finanțe sub bagheta iubitorului de artă ascunsă în pereți, Darius Vâlcov, susține Bumb

Nu a fost de ajuns că ordonanța 114 a aruncat în aer întreg sistemul de investiții publice și că decizia de a crește din pix salariile din construcții a antrenat o blocare a investițiilor deja licitate și aflate în execuție. Acum, bugetele administrațiilor locale sunt blocate pentru că Bucureștiul a decis să transfere către primării obligația de a plăti asistenții personali, fără a transfera însă și resursele financiare necesare.

Deputatul mai crede că este  un mod cinic în care administrația PSD-istă încearcă să frâneze orice ambiție de descentralizare și autonomie locală, aplicând principiul subsidiarității într-o manieră de-a dreptul sovietică. Recent, s-au desfășurat o serie de discuții între Ministerul Finanțelor și structurile asociative ale administrației publice: Asociația comunelor, Asciația municipiilor și orașelor și UNCJR. Toți aceștia, la unison, indiferent de partid, au arătat că politica financiară a Guvernului vis-avis de administrațiile locale este una falimentară și creează piediciimportante în dezvoltarea comunităților locale.

În urma discuțiilor, ne-am fi așteptat ca Ministrul de Finanțe să vină cu soluții și să încerce remedierea crizei, mai ales că scuza cu Marele Geniu cu Mustață care dictează tot nu mai ține. În schimb, tovarășul Teodorovici, la fel ca vremea congreselor comuniste, a aruncat vina către administrațiile locale pentru lipsa banilor. Nu doar că le-a spus primarilor că nu înțeleg cum funcționează bugetul și că de fapt au bani, dar chiar i-a amenințat că va demara controalele pentru a vedea cum au fost cheltuiți banii de către aceia care se plâng acum că nu mai au fonduri la bugetele comunelor sau orașelor.

Situația este aberantă și ridicolă, dar în același timp tragică, mai ales că ministerul nu face nimic pentru a ajuta primăriile afectate de ingineriile financiare PSD-iste. Acum, in loc sa ajute aceste comunități, la rectificarea bugetară, tovarășul ministru al finanțelor și discotecilor a anunțat că își cumpără bancă. O bancă, se pare plina de datorii, de care statul român nu are nevoie și pe care o cumpără printr-o procedură total netransparentă.

Iată deci în ce constă grija PSD fata de comunitățile locale. Zero finanțare, iar cei care comentează sunt puși la respect și amenințați cu controale. Că iar n-au bască…

Articolul precedent„Voinicii” de la Cricău au câştigat întrecerile de la Decathlonul Dacic
Articolul următorFetiță de 8 ani omorâtă de o locomotivă. Copila era din municipiul Alba Iulia

Comments are closed.