După ce în toate campaniile electorale atât domnul Dragnea, cât și toți membrii PSD le-au promis românilor marea cu sarea, cum sunt acele autostrăzi suspendate pe deasupra Bucureștiului, dar și sute de km de autostradă care vor fi SIGUR gata la fiecare patru ani, când avem o lege în vigoare în acest sens – așa cum este cea cu privire la autostrada Unirii, pentru care PNL s-a luptat în Parlament, aceasta fiind adoptată anul trecut, la începutul lunii noiembrie, și promulgată în luna decembrie de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis -, această lege NU este pusă în aplicare de către Guvernul PSDragnea!

De ce ne confruntăm și în acest caz cu un comportament duplicitar din partea principalului partid de guvernământ, și anume PSD?! Adică de ce acesta susține că va inaugura autostrăzi cu sutele de km în campaniile electorale, iar după campanii nu mai face chiar nimic?!

De ce parlamentarii PSD votează o lege referitoare la construirea autostrăzii Moldovei și apoi tot Guvernul PSD este cel care refuză cu obstinație să mai facă ceva în acest sens? Simplu: pentru că, așa a cum a demonstrat mereu, de la vorbe la fapte este cale lungă pentru acest partid stat în stat, care a guvernat mai bine de 20 de ani România postdecembristă și care, deși se laudă că a dat acestei țări peste 500 de km de autostradă din cei 806 pe care-i are România, în 2017, de exemplu, a inaugurat doar 15 km de autostradă din cei peste 90 de km promiși.
Iar dacă lucrurile ar sta într-adevăr așa, și anume că ar fi exclusiv meritul PSD cei 500 km de autostradă din cei 806 km pe care se circulă în România, atunci marele PSD nu a fost în stare să inaugureze, de fapt, în 20 de ani, mai mult de 25 de km raportați la un an!
Doamnelor și domnilor deputați,
Iată că disperarea românilor pricinuită de condițiile înfiorătoare în care se desfășoară circulația rutieră din cauza lipsei de infrastructură modernă a condus la gesturi inedite, așa cum este cel al domnului Mandachi, care a inaugurat un km de autostradă în Suceava și a inițiat și un protest pentru susținerea construcției autostrăzii Unirii. Acest om de afaceri a demonstrat că se poate, construind din propriul buzunar un km de autostradă, de altfel primul km de autostradă din regiunea Moldova, pentru a trage un serios semnal de alarmă Guvernului Dăncilă, gest pe care domnul Dragnea în loc să-l aplaude, îl condamnă și batjocorește!
Un om de afaceri din România a reușit să inițieze construirea unei autostrăzi așteptată mai bine de 30 de ani de către locuitorii din toate județele din Moldova și a reușit, în plus, să-și alăture, pe data de 15 martie a.c., o mulțime de firme și persoane fizice, iar domnul Dragnea numește acest om “șmecher”, iar demersul său “circ”?!
Păi dacă un tânăr întreprinzător vă dă lecții de bune practici, domnule Dragnea, și își cheltuie banii din propriul buzunar pe infrastructura României, pe care dumneavoastră și guvernele dumneavoastră nu sunt în stare s-o facă, înseamnă că acest tânăr este un “șmecher” doar pentru că face ceea ce ar trebui să facă un Guvern aflat în buzunarul dumneavoastră?!
Dacă un român care NU este psd-ist, ci doar om de afaceri, are o inițiativă demnă, înseamnă că face “circ”, doar pentru că nu vă mai poate accepta minciunile sfruntate?!
România NU este a dumneavoastră, domnule Dragnea, și dacă aveți un Guvern în propriul buzunar, să fiți convins că NU aveți nicio șansă să vă încape o țară întreagă în el!